26
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Hata yapan cezasını görür

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2010 Mali Yılı Bütçesi'nin, küresel krizden çıkış bütçesi olarak hazırlandığını bildirdi.

Erdoğan DEİK'in 2009 yılı Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, DEİK'in 21 yıldır Türkiye'nin kalkınmasına, ilerlemesine, ekonomisine, ticaretine, dünya ile bütünleşmesine farklı katkılar sağladığını, sağlamaya da devam ettiğini belirtti.

Küresel ve ulusal ölçekte önemli bir süreçten geçildiğini, bütün dünyanın 2. Dünya Savaşı sonrası en büyük ekonomik krizi yaşadığını belirten Erdoğan, bu krizi aşabilmek için de yoğun bir çabanın içerisinde olduğunu anlattı.

Erdoğan, ''Ülkemizin önünü açacak, ülkemizin daha büyük atılım yapmasını sağlayacak, Türkiye'nin bölgesel, küresel anlamda daha güçlü bir aktör haline getirecek süreç, ekonomimizi yakından ilgilendiren süreçtir. Milli birlik ve kardeşlik sürecimiz de bu arada işliyor. Çünkü demokratik açılım süreciyle de bu farklı bir sıçramayı bizlere sağlayacaktır'' diye konuştu.

Geçtiğimiz cuma günü TBMM'de 2010 Mali Yılı Bütçe Tasarısı'nın yasalaştığını hatırlatan Erdoğan, 2010 bütçesinin hükümetin daha önce 7 bütçesi gibi, sosyal yönü güçlü, Türkiye'nin imkanlarını, fırsatlarını, potansiyellerini, azami derecede milletin istifadesine sunan bir bütçe olduğunu kaydederek, şunları söyledi:

''2010 bütçemiz küresel krizden çıkış bütçesi olarak hazırlandı. Bütçe görüşmeleri sırasında gerek komisyonlarda, gerek TBMM genel kurulunda küresel krizin tüm boyutlarıyla istismar edildiğine, kriz üzerinden Türkiye ekonomisine ilişkin karamsar, moral bozucu bir tablo çizilmek istendiğine şahit olduk, Rakamlar çarpıtıldı. Göstergeler, eğildi büküldü. Kriz üzerinden hükümetimize ve ekonomi politikalarımıza yönelik nezaket sınırlarını da aşan, eleştiriler, hatta hakaretler savruldu. Şunu gönül rahatlığıyla söylemek durumundayım, ekonomimizin tarafları da, aziz milletimiz de, neyin ne olduğunu çok net olarak görüyor, biliyor, anlıyor.''

Meydanı istismarcılara bırakmayacağız. Öyle anlar geliyor ki kurumlar birbirine girmiş gibi gösteriliyor. Kim girmiş birbirine. Öyle gösteriliyor ki öyle olmuş böyle olmuş. Anayasa ne tanım yapmışsa herkes ona uyacaktır. Bizim kurumlarımız da tanım neyse onu yapacaktır. Hatalar eksikler yok mudur. Vardır. Ama bir yerden yakalayıp kurumlar arasında çatışma varmış gibi gösterilmesi yanlıştır.

Hukuk sistemi ak ile karayı ortaya çıkarıyor. Kurumlar içinde hata yapan varsa cezasını görür fakat bu tüm kuruma mal edilemez. Aziz milletimiz de oynanan oyunu görüyor. Bu acılara tahammül mü edeceğiz yoksa üzerine mi gideceğiz. Biz hükümet olarak tavrımızı ortaya koyduk.

AA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2009 Pazar 13:46:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet IP: 78.175.29.xxx Tarih : 30.12.2009 15:00:33

sayın başbakanım yaptığınız hataların kaçından ceza aldınız