22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Hayat arkadaşı hep yanındaydı

Bağımsız İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, "Aşkın ve devrimin" partisi ÖDP’nin eski genel başkanı olarak, "Aşkı ve devrimci arkadaşları" ile Meclis’e geldi. Özel hayatında spor giyinmeyi tercih eden Uras, yemin töreninde arkadaşlarının hediyesi olan kravatı taktı.

Uras’ın Meclis’teki ilk izlenimi, "Çok kalabalık. Eski binalar çekici, güzel olur. Ama burası milletvekilleri odaları bakımından köhne ve işlevsiz" oldu. İlk gün Meclis’te Uras’ı, kampanya boyunca yanında bulunan hayat arkadaşı balerin Zeynep Tanbay da yalnız bırakmadı. Uras ve Tanbay, Meclis’teki odasında Hürriyet’in sorularını yanıtladı. Uras, Ankara ve parlamentoya sıkışmış siyaset geleneğini aşmak istediğini, bu nedenle bir ayağının sürekli İstanbul’da olacağını bildirdi. Uras, evini Ankara’ya taşımayacağını ve misafirhanede kalacağını söyledi.

TARİHSEL SORUMLULUK Meclis’te tarihsel sorumluluğunun ağırlığını bir kez daha hissettiğini anlatan Uras, "40 yıl sonra ilk kez sosyalist bir milletvekili Meclis’e girdi. Bu sorumluluğu paylaşmam gerekiyor. Bir yol haritası hazırlayarak işe başlayacağım" dedi. Tanbay da seçim kampanyasını, "Kendi fakir, ama gönlü zengin" olarak nitelendirdi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2007 Pazartesi 07:33:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?