22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Haydar Baş Manisa'da

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, Manisa'da düzenlenen mitingde partisinin programını anlattı.


BTP lideri Haydar Baş, Manisa mitinginde yaklaşık 200 kişiye hitap etti. İlginin az olması sebebiyle geç başlayan mitingde güvenlik amacıyla görevlendirilen 400 kişilik polis memuru sayısı da 100'e düşürüldü.

Konuşmasına AK Parti hükümetini eleştiren sözlerle başlayan Haydar Baş, BTP dışındaki tüm partilerin 'Kurtuluş Avrupa Birliği'ndedir, Avrupa'yla beraber olmaktadır' dediğini öne sürdü. İktidar olmaları halinde yapacakları icraatlardan söz eden Baş, "Millerin evladı hep bekar kalmış. Allah nasip ederse iktidara geldiğimizde bu gençlerimize faizsiz, uzun vadeli kredi verilecek, düğünleri, dernekleri yapılacak ve kendilerine iş bulunacak. Buldukları işten de çalışarak kazandıkları paradan borçlarını ödeyecekler. Bunu Bağımsız Türkiye Partisi yapacak.

 Halkımızı 20 yıl vadeyle konut sahibi yapacağız. Şu anda TOKİ'nin yaptığı gibi değil. TOKİ ne yapıyor? 50 bin liraya bir binayı mal ediyor, vade farkını koyarak 20 yıl vade yapıyor. Biz nasıl yapacağız? 50 bin liraya mal ettiğimizi 20 yıl vade ile 50 bin liraya vatandaşa vereceğiz. Yani halkımız kira öder gibi ev sahibi olacak" diye konuştu.
Projelerinin çok olduğunu belirten Baş, "Benim projelerim çok. Sizlere hangisini anlatayım. Tarım kesimi bitmiştir. Buğday fiyatı ilan edildi, 470 YKr. Vatandaş memnun mu bundan? Peki BTP buğday için ne fiyat biçmişti? Tam 1.30 YTL, yani açıklanan fiyatın yaklaşık 3 misli üzerinde bir fiyat. Tarım kesimi yeter ki sen üret. Senin vazifen üretmektir. Bize düşen vazife de senin ürettiğini pazarlamaktır. Devlet budur. ABD, tarım kesimini bir yılda 100 milyara yakın bir rakamla destekliyor. AB, 60 milyar
euroya tarım kesimini destekliyor. Şimdi biz bütçenin yüzde 2'si ile beraber tarım kesimine ihtiyaç fonu ayırıyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2007 Perşembe 21:45:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?