22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Hayrünnisa Gül Köşk'ü gezdi

Hayrünnisa Hanım eşi Cumhurbaşkanı olduktan 24 saat sonra Çankaya Köşkü’ne adım attı.

Onuncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in Çankaya Köşkü’nde uyguladığı türban yasağı, 11 Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün resmen göreve başlamasından 24 saat sonra resmen delindi. Gül’ün eşi Hayrünnisa Hanım, beraberinde yardımcılarıyla birlikte, dün akşam saatlerinde basına görünmeden Çankaya Köşkü’ne gitti. Eşi ve çocuklarıyla birlikte yaşayacakları bölümü gezerek, yetkililerden bilgi aldı. Köşk’te yaklaşık bir saat kaldıktan sonra, yine gazetecilere görünmeden, sessiz sedasız, Dışişleri Bakanlığı Konutu’na döndü.

Dolaşırken sık sık not aldı

Hayrünnisa Hanım’ın, Abdullah Gül ve küçük oğulları Mehmet Emre ile birlikte yaşayacakları Çankaya Köşkü’nde yapabileceği tadilatları belirlemek üzere Köşk’ü gezdiği öğrenildi. Odaları, mutfağı, banyoları tek tek gezen Hayrünisa Hanım’a gezisi sırasında özellikle mutfağın işleyişi, servis sistemi, temizlik görevlilerinin çalışma düzeni hakkında bilgi verildi. First lady de bol bol not aldı.

Aşçılar ne sevdiğini sordu

Bu ziyaretinde, Köşk’te yemek yemeyen Hayrünnisa Hanım’a Köşk aşçılarının da ailenin özellikle tercih ettiği yemek çeşitlerini sordukları öğrenildi. Hayrünnisa Hanım’ın gezisinin, Köşk’e getirecekleri kişisel eşyalarını nasıl yerleştireceklerine ilişkin fikir sahibi olmayı amaçladığı da öğrenildi. Köşk güvenlik personeli de, Hayrünnisa Hanım’ı bundan sonra kendisinin, çocuklarının ve Köşk’ün nasıl korunacakları hakkında bilgi verdi.
Ajanslar
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2007 Perşembe 08:06:41
Güncelleme :30 Ağustos 2007 Perşembe 08:10:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Bekir ASLAN IP: 81.215.137.xxx Tarih : 30.08.2007 14:07:23
Hep diyorlarki; "Abdullah GÜL 70 milyonu kucaklayabilecek Cumhurbaşkanı değil". Peki bunu diyenler kim? Yani CHP + DSP dışından bir partiden duydunuzmu böyle bir sözü? Kimi yazar çıkıp diyebiliyorki "Abdullah GÜL benim cumhurbaşnaım değil". Bu denli densiz cümleler rahatlıkla kurulabiliyor Sayın Abdullah GÜL için.. O zaman bizde şunu soralım arkadaşlara: "Geçmiş dönem cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer 70 milyonun kaçta kacını kucaklıyordu?". Ahmet necdet sezerin türkiye cumhuriyetinin cumhurbaşkanı olduğunu hatırladığımız tek nokta: Ak Parti yönetiminin kendisine sunduğu yasa tasarılarını veto etmesidir. Ben Sezer'in başka bir numarasını göremedim 7 sene içinde.. Sezer beyfendi köşke türban yasağı koymuş... ne kadar üzücü.. Yani bu yasak "Ben, başı kapalı ve türbanlıların Cumhurbaşkanı değilim" demek olmuyormu? EEEE hani sezer tüm türkiyeyi kucaklıyordu sözde? Türkiyede kaç milyon kapalı bayan var haberleri yok heralde :) Yani sen kimin köşküne böyle bir yasak koyabiliyorsun anlamak güç... Bu türban bu insanlara ne yaptı bilinmez.. Tabi ben bunları yazınca kendilerini şu şekil savunacaklardır "Türban siyasete alet edilemez vs vs." yada "Erbakan'ın geçmiş dönemlerdeki sarfettiği" cümlelerle kendilerini savunacaklardır. Ama şu varki "DİN" ne erbakanın nede bir başkasının patentinde değildir. Erbakan onu dedi bunu dedi diye Sen yüce ALLAH 'ın DİN' i ve milletin inançlarını aşağılayıcı yasaklar koyamazsın... Hep düşünürüm: Bu insanlar neye inanıyor, hani öldükleri zaman nereye gidicekler, onları neler bekliyor... Hiçmi düşünmezler..