16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Hoca, 2.6 milyon ödemeye mahkûm!

Kapatılan RP'ye 1997'de yapılan 1 milyon YTL'lik Hazine yardımının sahte evrakla harcanmış gibi gösterildiği iddiasıyla açılan alacak davasında, eski başbakan Necmettin Erbakan ile dönemin parti yöneticilerinden Rıza Ulucak, yasal faiziyle birlikte toplam 2.6 milyon YTL ödemeye mahkûm edildi. 

Dönemin parti yöneticileri Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu aleyhine açılan dava ise usulsüzlükte sorumlulukları bulunmadığı gerekçesiyle reddedildi. 

RP'nin kapatıldığı dönemde partide yönetici olan 88 kişiden 1 milyon YTL'nin tahsili için açılan davaya, Ankara 6. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde devam edildi. 

Hâkim Hürriyet Yıldırım, davayla ilgili gizlilik kararını kaldırdıktan sonra kararını açıkladı. Erbakan ve Ulucak'ın, kayıp olduğu öne sürülen 1 milyon YTL'yi, 1997'den itibaren işleyen yasal faiziyle birlikte toplam 2 milyon 644 bin YTL olarak Hazine'ye ortaklaşa ödemeleri gerektiğine karar verildi. 

Yıldırım, teşkilatlarda görevli olan AKP Konya Milletvekili Halil Ürün'ü 10 bin, AKP Samsun Milletvekili Mustafa Demir'i de 5 bin YTL ödemeye mahkûm etti. Diğer yöneticiler de 2-90 bin YTL arasında değişen miktarlarda para cezalarına ödeyecek.
Milliyet
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2007 Cuma 08:23:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
oezer Irfan IP: 87.165.214.xxx Tarih : 20.04.2007 13:33:16
Avrupada birakin 5 bin YTL,yi 5YTL ceza yiyen Milletvekili Istifa eder. Aslinda Malatya hic süpriz deyil, Melcisde Iftar verilse, Kasten Basörtüsü takilip Melcise girilse , Beline Kiravatini takip Melcisde boy gösterirse bunlar hep yasanacak. Amerikanin istekleri hep oluyor Avrupanin cok ama cok hosuna gidiyor birkin artik bunlari kimsenin din sorunu yok kalkinmaya bakin bizi buralarda utandirmayin.