16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Hükümet işsizliğe el atıyor

Hükümet, işsizliğe savaş açtı. Eylem planına göre, iş garantili meslek kursları yaygınlaştırılacak. Gençlere girişimcilik eğitimi verilecek. Kadınlara iş kurmaları için destek olunacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı ve bugün TBMM'de üzerinde görüşmelerin yapılacağı Hükümet Programı ile istihdamı artırmak için yeni bir eylem planı hayata geçirilecek. Hazırlanan eylem planında "İşsizlik Paketi"ne göre, Mesleki Eğitim-İşgücü Piyasası ilişkisinin güçlendirilmesi sağlanacak. Çıraklık eğitim merkezleri ve programları modernleştirilecek.

İŞSİZLİK FONU KULLANILACAK

Meslek liseleri ve meslek yüksek okullarının işgücü piyasası ile işbirliği içinde eğitim yapmaları sağlanacak. Organize sanayi bölgelerinde Beceri Geliştirme Merkezleri kurulacak. Hükümet istihdamı artırmak için hazırladığı projeleri hayata geçirmek için İşsizlik Sigortası Fonu'ndan destek alacak. Her yıl Fon'dan en az 200 milyon YTL'lik para, istihdamı geliştirme programlarına harcanacak.

GENÇLERE BECERİ KURSLARI VERİLECEK

AK Parti, hayata geçireceği yeni projelerle gazetelerde ilanla iş arayanlarla, işçi arayan işvereni buluşturmayı amaçlıyor. Özellikle ara eleman teminini sağlamak ve işverenlerin isteği doğrultusunda işsiz gençlere eğitim ve beceri kursları verilerek işgücü piyasasına katılmaları sağlanacak.

İŞ ARAYANLA İŞÇİ ARAYAN ÇOK KOLAY BULUŞACAK

AKParti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, "Gazete sayfalarını açın. Bir yandan iş arayan çok sayıda insan, diğer tarafta işçi arayan işverenlerin verdiği ilanlar. İşverenler aradığı nitelikte ara eleman bulamamaktan şikayetçi. Bu yapısal sorunun çarpıcı bir göstergesidir. İşte hazırladığımız projelerle, işçi ile işvereni buluşturacağız. Gazeteye iş bulmak için ilan veren kaynakçı ile kaynakçı bulmak için kıvranan işadamının birbirini bulmasını sağlayacağız. Özellikle ara insan gücü alanında ortaya çıkan bu tabloyu, sadece makro politikalarla değil, eş zamanlı olarak uygulamaya koyacağımız mikro politikalar ve reformlarla aşmak kararlılığındayız" dedi.

İSTE AK PARTİ’NİN İSTİHDAM PAKETİ

MESLEK EDİN, İŞİN HAZIR

 Mesleki eğitim kurslarının sayısı arttırılacak. İşverenlerin talep ettiği alanlarda istihdam garantili mesleki eğitim programları yaygınlaştırılacak. 2 aydan daha uzun süre işsiz olan kişilere beceri kazandırma eğitimleri verilecek ve bu kişilerin uygun işler bulmalarına yardımcı olunacak.

GENÇLER İŞADAMI OLUYOR

 Gençlere yönelik olarak girişimcilik eğitimi verilecek. Eğitim sonrasında bireysel iş planları hazırlanarak, kurulacak olan işe yönelik danışmanlık, finansman, pazarlama ve ücretsiz yer tahsisi gibi destekler verilecek. Bu kapsamda özellikle işsizlik oranının yüksek olduğu illerden başlamak üzere her ilde İş Geliştirme Merkezleri (İŞGEM) kurulacak.

KADIN GİRİŞİMCİLERE DESTEK

 Kadınların, evlerinde çocuk bakımından el becerilerine, çeşitli sosyal etkinliklerin organizasyonuna kadar birçok yararlı aktiviteler yürütülecek. Kadın girişimcilere, iş fikrinden başlayarak iş kurma sonrası dahil, ihtiyaç duyacakları bütün konularda destek sağlanacak.

ÖZEL İSTİHDAM BÜROLARI

 Bunlar daha etkin bir yapıya kavuşturulacak ve yaygınlaştırılacak. Bu kapsamda, AB’de uygulanmakta olan özel istihdam büroları vasıtasıyla geçici istihdam sisteminin, ülkemizde de yasal değişikliğe gidilerek devletin denetimi altında uygulanması sağlanacak.

Bugün
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2007 Pazartesi 08:52:52
Güncelleme :3 Eylül 2007 Pazartesi 08:57:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
YAKUP AKYÜZ IP: 88.252.17.xxx Tarih : 3.09.2007 09:04:48

sayın başbakan işsizliğe el atmasına atmışta ya bizler ne olacağız?üniversite mezunları ne olacak asıl yığılma orda değilmi?30.000'e yakın sadece beden eğitimi bölümü mezunu var.ben 7 yıldır işsizim.tekrar beceri kursuna da gidemem.yaşım 33. ÖLEN ÖLÜR KALAN GENÇLER SİZİNDİR. yazık ettiniz bize....