22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Hükümete 'arsa rantı' suçlaması

MHP Denizli Milletvekili hükümeti arsa rantı aktarmakla suçladı.

TMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, 2008 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısının tümü üzerindeki görüşmelere başlandı.

Bütçenin tümü üzerinde ilk sözü alan CHP'li Hamzaçebi, Türkiye'de 8 yıldır IMF istikrar programının uygulandığını, bu programın bir ayağının faiz dışı fazla, diğerinin ise AB tam üyelik süreci olduğunu belirterek, uygulanan politikalarla programın, çıpasız kaldığını savundu.

Hamzaçebi, 2003-2007 yılları arasında dünyadaki büyüme hızının ortalama 4.9, Türkiye'de ise 6.6 olduğunu ifade ederek, bu oranın, Çin ve Hindistan gibi gelişmekte olan ülkelerden bir puan geride olduğunu söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türk ekonomisine ilişkin 2 kez ''Roketleme yaptık'', şimdi de ''Take-off'a geçeceğiz'' dediğini ifade eden Hamzaçebi, ''Take-off'ta mıyız, yoksa roketlendik mi? Aslında bir dolmuşa bindik gidiyoruz.

Gelinen noktada fiyat istikrarı sağlanamadığı için Türk ekonomisi Take-off'a falan geçmedi'' diye konuştu.

CHP'li Hamzaçebi, Türkiye'nin vergi politikasının yanlış olduğunu, toplaması gereken vergiyi toplayamadığını ileri sürerek, ''2008 yılı bütçesinin kemer sıkma bütçesi olduğu görülüyor. Bütçe giderleri olağanüstü baskılandırılmıştır. Bu sayede faiz dışı harcamaların artmasının önüne geçilmeye çalışılıyor. Bütçe 2007 yılında olduğu gibi gerçekçi bir bütçe değil'' dedi.

HANGİ BAKAN NE ZAMAN AÇIKLAYACAK?

MHP Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan da elektrik zammını gündeme getirerek, '' Bu zammı, hangi bakan ne zaman açıklayacak? Bu konuda bir karar verilirse kamuoyu da, sanayici de rahatlayacak'' diye konuştu.

Emin Haluk Ayhan, Hükümetin, Merkez Bankasına ''mahalle baskısı'' politikası uyguladığını da ileri sürerek, ''Böyle bir baskı, kendi ayağına kurşun sıkmaktır'' dedi.

Hükümetin özelleştirme politikalarını da eleştiren Ayhan, özelleştirmelerde verimliliğin esas alınması gerektiğini vurgulayarak, özelleştirilen kuruluşların rekabet şansı elde etmesinin önemli olduğunu anlattı. Ayhan, ''Ancak bugüne kadar bu kriterlere dikkat edilmedi. Bazı kuruluşlar satılıyor, sonra bunların arazileri üzerinde imar planı değişikliklerine gidiliyor. Bu, arsa üzerindeki rantı, birilerine aktarmadır'' diye konuştu.

2008 yılı bütçesinin tümü üzerindeki görüşmelere, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda devam ediliyor.

AA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2007 Salı 12:22:30
Güncelleme :30 Ekim 2007 Salı 19:40:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Türk oglu IP: 84.72.178.xxx Tarih : 30.10.2007 16:03:07

Haklisiniz sayin Emin Haluk ama ne yapabilirsin bu huysuz ve yüzsüzlere! Tek CHP var resepsiyona gelmeyen ama DSP'den ve sizden'de umardik o resepsiyona katilmamanizi! Bunlar yalan dolan ve din sömürgesiyle tarikat havarileri olarak hükümeti ele gecirdiler... Yaptiklari ise tek Cumhuriyeti baltalamaktir... Yakinda Millet ders verecektir ama belki gec bile kalmis olacaktir... Saygilarimla