19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Hükümetin nalına, muhalefetin mıhına...

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, ``CHP ve AKP, bu ülkede bozuk düzeni değiştirmekten yana hiç bir şey yapmazlar. Çünkü onlar, bozuk düzenin nimetlerinden besleniyorlar`` dedi.

Mumcu, partisinin TBMM grup toplantısında, AK Parti`nin, ``başörtü meselesini`` siyasal sömürü konusu haline getirdiğini öne sürdü.

``Hislerini, mağduriyetlerini sömürdüğü insanların kendisine atfettiği güçle ikbal, servet, şöhret sahibi olanlar, bu insanları acılarıyla, yasaklarla, itilip kakılmışlıklarıyla baş başa bırakmışlardır`` diyen Mumcu, bu kişilerin duygularının sömürülmemesini istedi.

Mumcu, bakanlık yaptığı dönemde YÖK konusunda hazırladığı üniversiteler reformunun rafa kaldırıldığını ileri sürerek, ``Gizli kapaklı anlaşmalarla, gizli buluşmalarla neyin pazarlığını yaptınız da reformu rafa kaldırdınız? Yüz binlerce insanın acısı üzerinden siyaset yapmak için mi? Biriniz anamuhalefet koltuğunda, biriniz iktidar koltuğunda rahat. Ufak atışmalarla, kimseyi kandırmayın. Siz bir madalyonun iki yüzüsünüz`` diye konuştu.

``Hükümet, var olduğunu iddia ettiği hak ve yetkisini kullanamıyor`` diyen Mumcu, ``Günler geçti, ortada bir Merkez Bankası Başkanvekilliğini yürüten kişinin eşinin etrafında yürüyen tartışma var. Bu tartışmaları açarak, kılık kıyafet eleştirisi yapanlar, hükümete can suyu verdiklerinin, can üflediklerinin farkında değil`` dedi.

Türkiye`nin, zenci-beyaz ayrımıyla tarif edilmeye çalışıldığını savunan Mumcu, ``Şimdi, belli ki Başbakan bu konuyu sömürmekten hoşlanıyor. Ne yazık ki Türkiye böyle birkaç konu etrafında bir kamplaşmaya, kutuplaşmaya sürükleniyor. Türkiye, AKP ve CHP`nin kompleksleri arasında sıkıştırılıyor`` diye konuştu.

``Eğer sen bu insanların mağduriyetlerine samimi ilgi gösteriyorsan, elindeki kudretini Kemal Ağabey`in oğulları için değil, bu mazlumlar için kullan`` diyen Mumcu, kılık-kıyafet konusunda, ``Bu millet, iktidara Anayasa değiştirme gücü verdi mi vermedi mi? Ha, eksiğiniz mi var, işte biz varız. Gelin şu yasakları, düşmanlığı kaldıralım, tartışmayı bitirelim`` dedi.

.
Yayın Tarihi : 22 Mart 2006 Çarşamba 15:31:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?