16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

İçişleri'nin artık sözcüsü olacak

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, yılbaşından itibaren "Bakanlık sözcülüğü" uygulaması başlatılacağını bildirdi.

Atalay, İstanbul Valiliğinde düzenlediği basın toplantısında, "Gelişmelerin doğru yansıtılması, özellikle güvenlik gibi hassas alanda doğru bilgileri vererek gerçeğin daha çok basınımızda yer alması konusunda elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Böylece yanlış yorumları ve yanlış haberleri de önlemiş olacağız" dedi. Bakan Atalay şöyle devam etti:

"Bu yönde bakanlığımızda şu anda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yılbaşından itibaren bakanlık sözcülüğü uygulaması başlayacak. Daha önce, Emniyet Genel Müdürlüğünün bir sözcülüğü vardı. Zaman zaman basın açıklaması yapılıyordu. Biz bütün güvenlikle ilgili birimlerimizi de kapsayacak şekilde, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve bakanlığın diğer faaliyetlerini de içine alacak şekilde, bakanlık merkezinde bir 'Basın sözcülüğü uygulaması'nı başlatacağız. Ülkemizin hangi köşesinde gelişme olursa olsun zamanında bilgileri doğru şekilde basına ulaştıracağız."

Atalay, İstanbul'da özellikle geçen yıllarda biraz fazlaca gündeme gelen kapkaç, hırsızlık, yankesicilik gibi şehir suçlarında ciddi bir azalma meydana geldiğini bildirdi.

Beşir Atalay, "İstanbul'da şunu rahatlıkla söylüyorum, özellikle geçen yıllarda biraz fazlaca gündeme gelen şehir suçu dediğimiz kapkaç, hırsızlık, oto hırsızlığı, otodan hırsızlık, yankesicilik gibi suçlarda güvenlik güçlerinin yoğun çaba ve gayretleriyle, ortaya konulan yeni yöntemlerle ciddi bir azalma oldu. Bunu günlük hayatında vatandaşlarımız da hissediyor. Bütün amacımız İstanbulluların huzurlu, korkusuz bir hayat yaşaması, sokakta endişe içinde olmaması" diye konuştu.

Şehir suçları konusunda MOBESE'nin özellikle İstanbul'da çok etkili olduğunu vurgulayan Atalay, kamera sayısını gelecek yıl 2 bine çıkarmayı istediklerini söyledi.

Toplantıda basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Bakan Atalay, emniyet görevlilerinin özlük haklarını iyileştirme kararlılığında olduklarını ve süreç içerisinde bunun yapılacağını söyledi.

Atalay, bazı meslek gruplarında yıpranma payının kaldırılmasına ilişkin soru üzerine, bu konuda gerekli çalışmaları yaptıklarını ve yapmaya devam ettiklerini belirterek, "Ama benim basın mensuplarına söylediğim şey şu, 'Niye sendikalı değilsiniz?' Sendikada sadece Anadolu Ajansı'nda çalışanlar kaldı şu an" diye konuştu.

Beşir Atalay, bir başka soru üzerine de, "MOBESE sistemi şehir suçlarının önlenmesinde en önemli unsur olacak. Bu nedenle bunu yaygınlaştıracağız" dedi.

AA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2007 Cumartesi 17:13:53
Güncelleme :17 Kasım 2007 Cumartesi 17:35:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
talip eliri IP: 85.98.234.xxx Tarih : 17.11.2007 19:23:57

bedavadan maaş alanların sayısı azdı iii böyle. bakanlar dertlerini anlatmaktan aciz mi yani?******