23
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

İkinci Ordu Komutanı Orgeneral Sarıışık halkı uyardı

İkinci Ordu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık terör olaylarına yönelik provokasyonlar konusunda halkı duyarlı olmaya çağırdı.

Orgeneral Sarıışık, Diyarbakır Valisi Efkan Ala'yı ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, "provokasyonlar var. Üç-beş kişi bu işleri yönlendiriyor. Bunlara müdahale edecek insanlar bu ülkede çok. Bu bakımdan bunların arayışı içerisindeyiz. İnanıyorum ki sağduyu sahibi halkımız en doğru kararı verecektir'' diye konuştu.

Ülkenin demokratik kuralları içinde çeşitli faaliyetlerin sürdüğünü, silahlı kuvvetler, emniyet güçleri, mülki makamların çok duyarlı davrandıklarını belirten Orgeneral Sarıışık, yanlışlıklar yapıldığı takdirde de yasal prosedür içinde herkesin bu yanlışı, bu sorumluluğu paylaşmak durumunda kalacağını vurguladı.

Sarıışık, "ülkemiz güçlüdür. Birlik ve beraberliğimizi muhafaza ettiğimiz müddetçe, bu tür şeyler bizim için pek fazla önem ifade etmiyor. Ama tırmandırılmaması konusunda bütün vatandaşlara, herkese görevler düşüyor. Bölgemiz hassas bölgedir. Burada yanlışlıklara meydan vermemek lazım" ifadelerini kullandı.
malatyahaber.com
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2005 Pazartesi 16:47:43
Güncelleme :5 Eylül 2005 Pazartesi 17:27:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?