18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

İKÖ krizi nihayet çözüldü

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) Zirvesi'ne katılmama kararının ardından yaşanan "temsil" sorunu çözüldü. Zirvede Türkiye'yi, TBMM Başkanı Bülent Arınç ile Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül temsil edecek.

7-8 Aralık 2005 tarihinde Mekke'de gerçekleştirilecek olan İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) Olağanüstü Zirvesi'nde Türkiye'yi kimin temsil edeceği tartışılırken, TBMM Başkanı Bülent Arınç İKÖ'den özel bir davet aldı.

İKÖ Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, TBMM Başkanı Arınç'a mektup göndererek, Mekke'de toplanacak olan İKÖ Zirvesi'ne davet etti. İhsanoğlu mektubunda, İKÖ Zirvesi'nin İslam toplumunun durumunu gözden geçirmek ve İslam dünyasının karşı karşıya olduğu sorunları çözmeye yönelik önlemleri alabilmek amacıyla toplanacağını, zirvenin Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz'in çağrısı üzerine Mekke el-Mükerreme'de yapılacağını bildirdi.

İslam dünyasının içinde bulunduğu zor koşullar ve bu sorunlarla baş edebilmek amacıyla ortaya konması gereken yeni vizyonunun önemi göz önünde bulundurulduğunda, TBMM Başkanı Arınç'ın toplantıya katılmasının zirve çalışmalarına büyük önem katacağını ve görüşmeleri zenginleştireceğini ifade eden İhsanoğlu, "Bu sebeple ekselanslarını olağanüstü zirvede görmekten İslam Konferansı Örgütü Genel Sekreteri ve şahsım adına, toplantının İslam dünyasının yüksek menfaatlerinin hizmetinde başarıyla sonuçlanması için tüm yeteneklerimizi kullanacağımıza ve her türlü çabayı sarfedeceğimize dair sizi temin ederim" dedi.

.
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2005 Cuma 15:56:39
Güncelleme :9 Aralık 2005 Cuma 12:19:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
garip bülbül IP: 212.174.15.xxx Tarih : 3.12.2005 08:52:29
ŞAHSIM OLARAK; TARİHE İŞIK TUTMUŞ MEDENİYETİ ATININ SIRTINDA VE KAĞNI ARABASINDA TAŞIMIŞ BİR MİLLETİN REYSİ CUMHUR BAŞKANIMIZIN TEMSİL ETMESİNİ ÇOK İSTERDİM DOĞRUSU BİZLERİ KIRDI! TBMM BAŞKANIMIZDA TEMSİL EDECEĞİ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİ!