29
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

İlhan Selçuk'la Bahçeli'ye jet cevap

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin kendisine yönelik yaptığı açıklamalara yanıt verdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gruptaki konuşmasında Erdoğan'a yönelik açıklamalarda bulunmuştu. Başbakan'ın gerilimden medet umduğunu ve çeteler konusunda bildiklerini açıklamasını istediğini söyleyen Bahçeli'ye Başbakan, Bosna-Hersek'ten yanıt verdi.

Erdoğan, “Bahçeli'nin daha önce söyledikleri başkaydı, şimdi başka şey söylüyor. Burada bir çözüm aranıyorsa bu çözüm için konuşulur. Biz herhangi bir endişe ile geleceği bakmıyoruz. Aynı şekilde CHP'nin takındığı tavırlara göre de bir tavır içerisinde değilim. Bizim anayasa değişikliği içinde zaten partilerin kapatılmasını zorlaştıracak, adeta yok hale getirecek bir çalışmamız vardı. Bu vesile ile olan birşey değil” diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılması ardından “Başbakan eğer bir uzlaşı yaklaşımı içinde bu kutuplaşmaya son verici girişimde bulunursa, karanlık günlere doğru sürüklenmekte olan ülkenin selameti açısından olumlu bir davranış yapmış olur” açıklamalarında bulunan Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Başyazarı İlhan Selçuk'a da cevap verdi. 

Erdoğan, Selçuk'un serbest bırakılması ardından kendisine yaptığı ‘uzlaşma’ çağrısıyla ilgili olarak, “Uzlaşma mesajının metnini de okursa çok daha isabetli olur. Ben hep uzlaşma mesajı verdim, hâlâ da vermeye devam ediyorum. ‘Hiçbir zaman gerilimin tarafı olmadık, olmayacağız’ diyorum. Bunun için gereken neyse bunu yapıyorum. Halkımın arasında buna gayret ediyorum. Medyadan da destek istiyorum. Gerilimde medya çok büyük rol oynadı. Sayın Selçuk'a diyorum ki; yönetiminde bulunduğunuz gazete de dahil olmak üzere, tüm medya gruplarının gerek şahsım, gerek partimle alakalı şu ana kadar yaptıklarını ne yapacağız? Aynı şekilde diğer medya organlarının şu ana kadar yaptıkları tahrikleri nereye koyacağız? Diğer köşe yazarlarının hakarete varan yorumlarını, partimle ilgili yaptıklarını nereye koyacağız? Ben her şeye rağmen bunları üstlenirim. Eğer ülkem kazanacaksa biz kaybetmeye hazırız. Her zaman söylüyorum yine söylemeye devam edeceğim” dedi.

Hürriyet/Ajanslar
Yayın Tarihi : 25 Mart 2008 Salı 13:34:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ALİ KALYON IP: 78.175.218.xxx Tarih : 25.03.2008 13:51:04

BAŞBAKANIMIZIN BU VE BENZERİ TUTUMLARI ÇOK VAR. YANİ GERİLİM İSTEMEYEN AMA SÜREKLİ DE GERİLİMİN İÇİNDE OLAN.