18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

İlk aday belli oldu

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi Belediye Başkanı DP'li Mehmet Kocadon, Ocak ayında Ankara'da yapılacak partisinin kongresinde genel başkanlığa aday olacağını açıkladı.

DP Bodrum İlçe Başkanı Beyler Koca da “3 dönem belediye başkanlığı yapan Kocadon, Muğla'nın yetiştirdiği ender siyasetçilerden. Bu yüzden Kocadon'a partilerden teklif yağıyor. Hüsamettin Cindoruk başkanlıktan ayrıldıktan sonra Kocadon’u genel başkan olarak görmek istiyoruz. 974 ilçe ve 81 il başkanının büyük bölümü ile görüştüm. Herkes Kocadon’un genel başkan olarak görmek istiyor” dedi.

2 dönem, Ortakent- Yahşi Belediye Başkanlığı yaptıktan sonra Bodrum Belediye Başkanı seçilen evli ve 1 çocuk babası turizmci 48 yaşındaki Mehmet Kocadon, ocak ayında Ankara'da yapılacak olan Demokrat Parti kongresinde genel başkanlığa aday olacağını açıkladı. Başta Ak Parti olmak üzere birçok partiden teklif aldığını belirten Kocadon şunları söyledi: “Partimin teklif ettiği genel başkanlık görevine talibim. Genel başkanlık görevinden de büyük onur ve gurur duyarım. Bodrum’a daha iyi hizmet vereceksem kesinlikle her türlü görevi seve seve yaparım. Şu anda Bodrum’un yatırımları için hükümetle uyum içerisinde çalışıyoruz. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Bodrum’a geldiğinde bize destek vereceğini söyledi ve verdi. Başbakan Erdoğan Bodrum’un son 2 yılda tüm yatırımlarının önünü açılmasını sağladı, Gümbet’e yapacağımız yeni liman için Ak Parti hükümetinden sınırsız destek aldım. Benim hiçbir partiyle özellikle iktidardaki partiyle kavga etmem söz konusu olamaz. Bu Bodrum’un zararına olur. Bu nedenle iktidar partisiyle uyum içerisinde çalışmayı hizmetin gereği olarak görüyorum. Ancak şu anda partimden memnunum.”

DP Bodrum İlçe Başkanı Beyler Koca da “3 dönem belediye başkanlığı yapan Kocadon, Muğla’nın yetiştirdiği ender siyasetçilerden. Bu yüzden Kocadon’a partilerden teklif yağıyor. Hüsamettin Cindoruk başkanlıktan ayrıldıktan sonra Kocadon’u genel başkan olarak görmek istiyoruz. 974 ilçe ve 81 il başkanının büyük bölümü ile görüştüm. Herkes Kocadon’un genel başkan olarak görmek istiyor” dedi.

CİNDORUK: HAYIRLI UĞURLU OLSUN

DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Bodrum Belediye Başkanı DP'li Mehmet Kocadon'un genel başkanlığına aday olduğunu açıklamasıyla ilgili “Hayırlı, uğurlu olsun” dedi. Cindoruk, yaptığı açıklamada şu ana kadar parti genel başkanlığı için resmi adaylığını açıklayan kimse bulunmadığını belirterek, “Kocadon başarılı çalışkan bir belediye başkanımız. Adaylığı hayırlı uğurlu olsun. Partimizi sürükleyecek genç dinamik ufku geniş başkana ihtiyacımız var. Kongre öncesi adaylarla ilgili daha fazla konuşmam doğru olmaz” dedi.

Cindoruk, “Yeniden aday olacak mısınız?” sorusuna ise “Daha önce de artık yeniden aday olmayacağımı açıklamıştım. Ancak bu da partiyi cami avlusuna bırakacağımız anlamına gelmiyor. DP geçmişi, dünü bugünü ve geleceği güçlü bir partidir” yanıtını verdi.

 

 

...
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2010 Pazartesi 16:11:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?