22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

ilk tören ilk tavır

Gül cumhurbaşkanı sıfatıyla ilk olarak GATA’daki mezuniyet törenine katıldı. Sezer’e ‘Sayın Cumhurbaşkanım’ diye hitap eden askerler, Gül’e ‘Sayın Cumhurbaşkanı’ dedi. ‘28 Şubat’ın Paşası’ Ceylanoğlu, Gül’e değil Büyükanıt’a selam verdi

Türkiye’nin 11’inci cumhurbaşkanı seçilen Abdullah Gül, ilk resmi programını Gülhane Askeri Tıp Akademesi (GATA) mezuniyet törenine katılarak gerçekleştirdi. Tören, Cumhurbaşkanı Gül ile cumhurbaşkanı yemin törenine katılmayan Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarını bir araya getirdi. Gergin bir havanın hakim olduğu törende asker ilginç uygulamalarla mesaj verdi.

TOPTAN VE GÖNÜL EŞLİ

Gül’ü GATA’da Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt ve GATA Komutanı Korg. Necati Özbahadır karşıladı. Salona girişinde ayakta karşılanan Gül, teğmenleri “Merhaba arkadaşlar” diye selamladı. Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile komutanlar ve eşleriyle tek tek tokalaştı.

Törene Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan ve Sağlık Bakanı Akdağ eşsiz katıldı. TBMM Başkanı Köksal Toptan, eşi Saime Toptan ile Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül de eşi Sevgi Gönül ile törene geldi. Genelkurmay Başkanı Büyükanıt, eşi Filiz Büyükanıt ile Kara Kuvvetleri Komutanı İlker Başbuğ, Deniz Kuvvetleri Komutanı Metin Ataç, Hava Kuvvetleri Komutanı Aydoğan Babaoğlu, Jandarma Genel Komutanı Işık Koşaner, Genelkurmay İkinci Başkanı Ergin Saygun ve diğer üst düzey komutanlar eşleriyle birlikte törende hazır bulundu.

Törende GATA Komutanı Necati Özbahadır ve Dekan Tabip Tümgeneral Mehmet Zeki Bayraktar, konuşmalarına başlarken önceki yılların aksine Gül’e “Sayın Cumhurbaşkanım” yerine “Sayın Cumhurbaşkanı” diye hitap etti. Her iki komutan da konuşmalarının başındaki “Sayın Cumhurbaşkanı” hitabından başka aralarda Gül’e hitapta bulunmadı. Askerler, daha önceki yıllarda yaptıkları konuşmalarda aralarda sürekli “Sayın Cumhurbaşkanım” hitabını tekrarlamışlardı.

ASKERLE İLK TÖREN ZORLU GEÇTİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, salonda eşsiz gelen Başbakan Erdoğan ve eşi Saime Hanım’la gelen TBMM Başkanı Köksal Toptan’ın ortasında oturdu. Büyükanıt, Gül’le göz göze gelmemeye tören boyunca özen gösterdi, dördüncülük ödülünü verirken de Gül’ü selamlamadı. (REUTERS)

BÜYÜKANIT SELAMLAMADI

DÖRDÜNCÜ olarak mezun olan Teğmen Tolga Düzenli’ye diplomasını veren Org. Büyükanıt, ne diploma vermeye giderken ne de yerine dönerken Gül’ü selamladı. 28 Şubat’ta Sincan’da tankları yürüten Eğitim ve Doktrin Komutanı Org. Erdal Ceylanoğlu da Gül’ü selamlamadı. Org. Ceylanoğlu, açık bir şekilde Büyükanıt’a dönerek selam verdi. Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Başbuğ, Deniz Kuvvetleri Komutanı Ora. Ataç, Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Babaoğlu, Jandarma Genel Komutanı Org. Koşaner ve Genelkurmay İkinci Başkanı Org. Ergin Saygun ise Cumhurbaşkanı Gül’e selam verdi. Gül, Ataç ve Koşaner’in selamlarına karşılık verdi.

GÜL’E CILIZ ALKIŞ

Cumhurbaşkanı Gül, dönem birincisi Teğmen Eyüp Düzgün’ün ödülünü verirken izleyicilerden cılız bir alkış geldi. Ancak Büyükanıt ödül verirken alkış koptu. Tören sonunda Gül, Büyükanıt ve Özbahadır tarafından uğurlandı.


TSK Cumhuriyet’e sadık olanlarladır

GATA Komutanı Korg. Necati Özbahadır, törende yaptığı konuşmada mezun olan teğmenlerin Atatürk ilke ve inkılapları ışığında görevlerini sürdüreceklerini söyledi. Özbahadır, “TSK hiçbir grup, düşünce, hizip ya da çıkara hizmet etmez. Bütün hizmet aşkı yüce Türk Milleti içindir. TSK’nın hizmet aşkı, Atatürk ilke ve inkılaplarıyla birleşmiş, ayrım yapmadan vatan ve millet sevgisi duyan, Cumhuriyet’in temel kanunlarına sadık olanlarla birliktedir. Bu şerefi en iyi şekilde koruyacağınıza inancımız tamdır” dedi.

Gül kırmızıda durdu Erdoğan onu solladı

ABDULLAH Gül, GATA’ya giderken Sezer’in kırmızı ışık geleneğini sürdürdü. Gül’ün konvoyu, geçiş üstünlüğünü kullanmadı. Bu arada aynı saatlerde tören için GATA’ya giden Başbakan Erdoğan’ın konvoyu, yolda Gül’ün konvoyunu yakaladı. Gül’ü törende karşılamak isteyen Erdoğan, Gül’ün konvoyunu solladı geçti.
Akşam
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2007 Perşembe 07:57:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?