19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

İlk ziyaret Türker'e

Erdoğan liderler ziyaretlerine başladı. DSP'den Başbakan'a 'MHP ve BDP' önerisi geldi.

Başbakan Erdoğan, parti liderleriyle görüşmeleri kapsamında dün ilk olarak DSP Genel Başkanı Masum Türker ile DSP Genel Merkezi’nde bir araya geldi. Türker, Erdoğan’ı kapıda karşıladı. Erdoğan ve Türker yaklaşık 1,5 saat görüştü. Görüşmede Erdoğan’a kuru pasta ikram edildi.

İki liderin görüşmesinde Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Kamu Güvenliği Müsteşarı Muammer Güler, DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Vural ve Genel Başkan Yardımcısı Uluç Gürkan da yer aldı.

Türker görüşmenin ardından yaptığı açıklamada “Talepleri terör ve referandumla ilgiliydi ancak biz terörü konuştuk. Referandum gündeme gelmedi. Zaten bizim referandumla ilgili kararımız belli. Referandumda hayır oyu vereceğimizi daha önce açıklamıştık.

Kendileriyle paylaştığımız husus şu: Terör tek başına bir partinin çözebileceği bir husus değildir. Muhalefet partileriyle görüşmesini doğru bulduğumuzu, ama bir öneri olarak MHP ve BDP ile de görüşmeyi düşünmesini dikkatine sunduk” dedi. Türker, DSP olarak önerilerini önümüzdeki hafta yazılı olarak AKP’ye ileteceklerini de açıkladı. Erdoğan bugün SP ve ÖDP liderleriyle bir araya gelecek.

.
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2010 Çarşamba 01:02:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?