22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

İmanın dersi siyasi partiden olmaz

AKP hükümetinin yüreğinin olmadığını öne süren Ağar, “Türkiye DP ile 1950'deki demokrat iktidarını aradan geçen 57 yıl sonra tekrar işbaşına getirmenin heyecanı içerisindedir. Türk milleti, bu büyük aziz millet, inancını imanını bir siyasi partiden ders alarak yaşamadı'' diye konuştu.

DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, seçim gezilerini Bursa’da düzenlenen açık hava mitingi ile sürdürdü. Mehmet Ağar ve eşi Emel Ağar’ı taşıyan helikopter, saat 17.00 sıralarında eski bakanlardan Cavit Çağlar’ın sahip olduğu Nergis Holding’in bahçesine indi. Burada partililer tarafından karşılanıp yorgunluk çayı içen Mehmet Ağar, daha sonra yaklaşık 4 bin kişinin katıldığı Fomara'daki miting alanına geldi.

‘Vur vur inlesin AKP dinlesin’, ‘Başbakan Ağar’ sloganlarıyla kürsüye çıkan Ağar, eşinin Bursalı olduğunu, kendisinin devlet memurluğuna ilk kez Bursa'nın İznik İlçesi'nde başladığını belirtip, “Ben de hanım köylüyüm. Yarı yarıya Bursalıyım'' dedi.

Manisa'da, dün yaptığı mitinge katılımın çok büyük olduğunu belirten Mehmet Ağar, “Ege'de demokrat misyonun kalelerinden biri. Manisa'da, dün kıyamet koptu. Yaptığımız mitingler taşıma değil. Milletin bağrından kopan çiftçiler, köylüler, esnaf ve emekliler ile canlarım, kardeşlerim ve inanmış dava insanlarımız katılıp dev kalabalıklar oluşturuyor. Kim, hangi ekranda, hangi sayfada görmemezlikten gelirse gelsin, DP vicdanların partisidir'' diye konuştu.

‘Herkes, dayanma gücümüz olan inancımızı ve imanımızı rahat bırakmasını istiyor’ diyen DP Genel Başkanı Ağar, “Türk milleti, bu büyük ve aziz millet, inancını, imanını bir siyasi partiden ders alarak yaşamadı. Bu topraklarda var olduğundan beri, müslümanlığını kabul ettiğinden beri, akıl hocasına hiç ihtiyacı olmadı.

Bugünkü hükümettekiler, 20 senedir başörtüsü üzerinden siyaset yapmaya çalıştılar. Ülkeyi gerilimlere soktular. 4,5 senedir hükümet oldular. “Demokratikleşmeyle ilgili hak ve özgürlüklerle ilgili, mecliste yapacağınız bir şey varsa gelin’ dedim. Gelmediler. Onların milletin meselesiyle değil, iktidar olup nasiplenmek nimetlenmenin peşindeler'' şeklinde konuştu.

Hükümetin başörtüsü karşısında durarak siyayet yaptığını sandığını belirten DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, “İşte meydanlar. Başörtülü ve örtüsüz çocuklar da burada. Bu Demokrat Parti. Türkiye'de başörtüsü bahane edilerek, siyasette zıtlaşma yaptırmaya çalışılmaktadır. Cumhuriyetin gücü, başörtülü ve başörtüsüzü eşit kabul eder hepsi baştacıdır'' dedi.

Konuşmasında, hükümetin yüreğinin olmadığını, seçimlerde konuşacak malzeme bulamadığını belirten Ağar, “Türkiye, demokrat bir ülkedir. Türkiye, DP ile 1950'deki demokrat iktidarını, aradan geçen 57 yıl sonra tekrar işbaşına getirmenin heyecanı içindedir. Önümüzdeki dönemde çiftçinin, köylünün, işadamının, emeklinin KOBİ'lerin borç hanesi kabarık olmayacak. Terörün üzerine giden bir DP göreceksiniz'' diyerek sürdürdü.
Ajanslar
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2007 Cuma 20:53:57
Güncelleme :6 Temmuz 2007 Cuma 21:05:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?