19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

İnanılmaz seçim vaatleri

Seçim tarihinde şimdiye kadar görülmemiş ilginç vaatler, Bilecikli bağımsız belediye başkan adayı 'Mutlucan' lakaplı Mutlu Ateş'ten geldi. Adaylığını balon patlatarak açıklayan Ateş, başkan seçilirse İstasyon Mahallesi'ndeki likör fabrikasından dileyen evlere şebeke çekeceğini ve 3 çocuğu olana belediye hamamının bedava hizmet vereceğini söyledi.

Belediye meclis üyesi adayları eşliğinde bir basın toplantısı yaparak adaylığını alkışlarla açıklayan Mutlu Ateş, yerel ve ulusal konuları hicivli bir dille eleştirdi. Sanayicilerden esnafa, bürokratlardan emeklilere kadar herkesin desteğini aldığını öne süren Mutlu Ateş, Osmanlı kıyafeti, tespihi, fesi ve ilginç vaatleri ile dikkat çekti.

Ateş, internet sitesinde de yer alan ilginç vaatlerini kamuoyuna şu sözlerle açıkladı: "İstasyon'daki likör fabrikasından şebeke döşenecek. Camiye gidemeyen yaşlı amcalar için her eve mescit yapılacak. 3 çocuk yapana hamam bedava olacak. Perşembe akşamları, günün anlam ve önemini belirten keçi boynuzu, mesir macunu, boza gibi gıdalar halka ücretsiz olarak dağıtılacak.

Çok çocuk yapan kişilerden, yol, su, elektrik parası alınmayacak. Bilecik'in nüfusuna katkıda bulunduğu için çok çocuk yapanlar madalya ile ödüllendirilecek. Vali ve belediye başkanları kamyonların üstünde kömür dağıtmayacak, her evin altına kömür ocağı açılacak. Bilecikspor birinci lige çıkarılacak, teknik direktör Kemal Unakıtan olacak. Kırkpınar güreşleri Edebali Stadı'nda yapılacak, yağlı güreşlerin yağının karşılanması için yağ fabrikası kurulacak.

Bilecik'in adı Ertuğrul Sancağı olarak değiştirilecek. Belediyenin devlete, maliyeye, dördüncü ve beşinci şahıslara olan tüm borçları inkar edilecek. İl Başkanlığı kaldırılacak ve bu görevi de valiler üstlenecek. Bilecik, Türkiye'den bağımsız olarak Avrupa Birliği'ne girecek. Kapalı Pazar'a giden otobüsteki yoğunluğun azaltılması için otobüsün içine raflar konacak ve istifleme sistemi ile bir otobüse 163 kişi sığdırılacak.

Bilecik, dedikodu üretimi konusunda teşvik kapsamına alınacak. Yalandan kimse ölmeyecek. Belediye iktidardan olmayacak, iktidar belediyeden olacak. Bilecik Belediyesi, Moskova, Moldova ve Ukrayna Belediyeleri ile kardeş belediye yapılacak. Belediye'nin bahçesine Bilecik Büyükleri Anıtı dikilecek. Anıtta, Dal Ömer, İpli Ali, Hüda, Çavuşköylü Osman gibi Bilecik'in önemli şahsiyetlerinin büstleri olacak."

İHA
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2009 Cuma 15:12:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?