22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

İnşallah 7 renk yolsuzluk görmeyiz

CHP'li Mustafa Özyürek, "İnşallah 7 rengi tamamlayacak yolsuzluklarla karşı karşıya kalmayız.''  dedi.

''AKP için sanki 2002'de Türkiye'de milat başlıyor. Ondan öncesi sıfır. Bu yanlış bir düşünce. Bu ülkede 'barajlar kralı' diye anılan birisi vardı. Sonra Cumhurbaşkanı oldu o kişi'' diye konuştu.

Nükleer santral için ''olmazsa olmaz'' denildiğini belirten Özyürek, ''(Türkiye'yi Çernobil felaketine sürükleyecek santrali kurmazsak olmaz...) Özellikle Karadeniz'de pek çok insanın bu felaket nedeniyle kanser olduğu açıkça belliyken, nükleer santrali istemek nasıl bir düşünce?'' dedi.

Özyürek, çevre bilinci olan bir vatandaş olarak, nükleer santral kurulmaması için elinden geleni yapacağını söyleyerek, ''Bu ülkenin insanlarını seven insanların, nükleer santrale karşı çıkması lazım'' diye konuştu.

Türkiye'de özelleştirmede gelinen noktanın ''yabancılaştırma'' olduğunu savunan Özyürek, Avrupa'da bir çok ülkede yabancı sermayeye sınırlama getirildiğini ileri sürdü.

7 RENGİ TAMAMLAYACAK YOLSUZLUKLAR

CHP'li Özyürek, petrol ve elektrik gibi stratejik sektörlerde kamu ağırlığının korunmasından yana olduklarını belirtti.
Bakanlıktaki yolsuzluklar konusuna da değinen Özyürek, şunları söyledi:

''Eskiden beyaz enerji vardı. Şimdi ise adına mavi enerji mi mavi hat mı ne diyorsunuz bilmiyorum, o yolsuzluk var. Yolsuzluklarda adı geçen bürokratların önemli kısmı sizin atadığınız bürokratlar. Ya onları seçerken yanlış yapıyorsunuz ya da onları çalışırken denetlemiyorsunuz. O yüzden de bu yolsuzluklar oluyor; sizi ve bakanlığınızı yıpratıyor, kirletiyor. Türkiye'de yargı da geç işliyor. Beyaz enerji ne oldu? Unutuldu, gitti. Şimdi bakalım bu operasyon ne olacak? İnşallah 7 rengi tamamlayacak yolsuzluklarla karşı karşıya kalmayız.''

AA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2007 Salı 17:32:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Türk oglu IP: 80.219.115.xxx Tarih : 8.11.2007 04:50:39

Avrupa'da özellestirme sadece kendi ellerinde gerceklesiyor ve yabancilara fazla hak vermiyorlar hele hele stratejik ve önemli firmalar, araziler, kamu firmalari disariya devir edilmiyor -, yabancinin alabildigi sadece özel sirketler veyahut batmis holdingler! Nükleee Enerjiye gelince avrupalilar yeni bir bulus üzerinde calismaktadirlar ve bu enerji üretecek santral, günese yakin miktarda enerji üretme kapasitesine sahip olacaktir bir kac problem düzeltildikten sonra ve sadece su anda patent ve gelisim noktalarini tartismaktadirlar! Ayriyetten avrupa ne kadar Nükleer Santrali varsa teker teker kapatiyor ve kapatilmayanlarin ise kapatilma günleri belirlenerek sadece belirlenmis senesine kadar enerji üretebilecektir ve sonra sökülüp yenisi kurulmuyacaktir yerlerine! AKP medeni, gelismis vede modern düsünemeyen bir ideolojiye sahiptir! AKP, aslinda Türkiye Cumhuriyeti'ni ilerletmiyor daha geriye götürüyor... Sayin Mustafa Oezyürek cok cok haklidir aciklamasiyla! Saygilarimla