22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

İnsanların ölümüne göz yumulamaz

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, terör konusunda yaptığı "ovada siyaset" açılımı ile başlayan sürpriz çıkışlarına "F tipi"ni de ekledi.

F tipi cezaevlerinin yapımı konusunda "çok doğru olmuştur" diyen Ağar, bunların batı tipi bir infaz sistemi olduğuna dikkat çekti.

Ağar, "Ama şimdi burada bir problem varsa bunu da yok görebilmek mümkün değildir" dedi. Bir programda konuşan Ağar, bu yöndeki bir soruyu yanıtlarken "İnsanlar farklı konularda suçlu olabilirler. Cezaevine de girebilirler. Sonuçta herkes bizim vatandaşımızdır" dedi. Ağar, şöyle konuştu:

"Buralarda belki biraz insani motiflerde eksiklik varsa bunu gidermek lazım. F tipi cezaevlerinin ortaya koyduğu tablo ve gereklilik şudur. Cezaevleri müşterek yaşam alanı haline geldiği vakit buradaki süreç yeniden suçluyu üreten mekanizmalar halinde gelişiyor.
Şimdi bu hücre tipi dolayısıyla ortadan kaldırıldı. Ama zaman zaman insanları bir araya gelmek istiyorlarsa kontrollü bir şekilde bunu getirmek lazım.İnsani birtakım talepleri de yok farz edebilmek mümkün değil. Bugünün şartlarında artık bu problem önemli ölçüde geride kaldı. Burada insani yaklaşımlarla birtakım talepleri karşılamak imkanı varsa ki olabilir diye düşünmek lazım. Böyle yapmak lazım.Bundan dolayı insanların ölümlerine filan göz yummamak lazım. Açlık grevlerini filan ortadan kaldırıcı birtakım yaklaşımlar sergileme imkanımız varsa bunları sergilememiz lazım.Geçmişte daha farklı düşünüyorduk bugün böyle düşünüyoruz. Yarın daha ileri seviyede düşünmemiz lazım."

anka
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2007 Cumartesi 12:10:34
Güncelleme :13 Ocak 2007 Cumartesi 12:16:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Cumhur IP: 88.243.76.xxx Tarih : 13.01.2007 16:53:35
Ağar zamanında terörü bitirmek için dünyanın parasını harcadı apo yu öldürebilmek için o kadar uğraş verdi ki bomba yüklü bir aracı aponun suriye deki evinin önünde daha doğrusu karşısındaki yolda patlatabildi... Şimdi o ağar'a ne olduysa birden nedense ülkeyi bölmek isteyenlere karşı melek kesildi.O kadar ileri gittiki gelin siyaset yapın dedi, ki bakan olanlar bile var.Sebeb tabiki koltuk sevdası. Neymiş efendim geçmişte farklı düşünüyormuş şimdi böyle düşünmek gerekiyormuş :) :) Senin yaşında bir insanın düşüncelerinin değişmesi çok zor sayın ağar;tabi işin ucunda menfaat yoksa...