19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

'Irak, kuzeyi kontrol edemiyor'

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Irak hükümetinin güvenlik sorunları nedeniyle kuzey Irak'ı kontrol edemediğini belirterek, "Bu konuda işbirliği yapmalıyız, hep birlikte çalışmalıyız" dedi.

İngiltere'nin başkenti Londra'daki temaslarına bu sabah İngiltere Dışişleri Bakanı Margaret Beckett ile yaptığı görüşmeyle başlayan Bakan Gül, yaklaşık 45 dakika süren görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Beckett ile zamanlaması son derece iyi ve verimli bir görüşme yaptıklarını belirten Gül, görüşmede ikili ilişkilerle ilgili konuların yanı sıra AB süreci, PKK'nın terörist faaliyetleri ve kuzey Irak'ın terör örgütü için bir sığınma yeri haline gelmesini konuştuklarını bildirdi.

Gül, görüşmede ayrıca Ortadoğu'daki durum ve Kıbrıs konularının ele alındığını ifade etti.

Beckett de son derece verimli bir görüşme yaptıklarını, bölgesel ve ikili ilişkiler konusunda faydalı görüşler paylaştıklarını anlattı.

Bir gazetecinin, Irak'ın kuzeyine yönelik sınır ötesi operasyon yapılıp yapılmayacağını sorması üzerine Gül, PKK'nın terör faaliyetlerini ve kuzey Irak'ın PKK'nın nasıl bir sığınma yeri haline geldiğini mevkidaşına anlattığını belirtti.

Gül, "Irak kendi güvenlik sorunları nedeniyle kuzey Irak'ı kontrol edemiyor. Bu konuda işbirliği yapmalıyız, hep birlikte çalışmalıyız" dedi.

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Gül basın toplantısından sonra Türk ve KKTC Dostluk gruplarına mensup milletvekillerinin onuruna verdiği öğle yemeğine katılmak üzere Avam Kamarasına geçti.


a
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2006 Salı 16:43:17
Güncelleme :18 Temmuz 2006 Salı 16:53:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?