16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Irak heyeti geldiği gibi gitti

Irak heyetinin sınıra yeni karakollar inşa edelim, Türkiye-ABD-Irak arasındaki üçlü koordinatörlük mekanizmasını yeniden kuralım, terör örgütü PKK'nın kamplarına ve barındıkları yerlere çok uluslu gücün yardımıyla keşif yapalım gibi önerilerine, Ankara'nın "Öneriler bizim için yeterli değil" yanıtını verdiği öğrenildi.

Kaynaklar, dün Hilton otelinde yapılan görüşmeye tüm Irak heyetinin ve ABD'li askeri yetkililerin katıldığını, ancak ABD'li yetkililerin danışman sıfatıyla görüşmede hazır bulunduğunu ve söz almadığını bildirdi.

Irak Milli Güvenlik Bakanı Şirvan El Vaili ve Irak Savunma Bakanı Abdülkadir Muhammed Casim'in yürüttüğü görüşmelerde, Irak heyetinin getirdiği öneriler dinlendi.

Heyetin sunduğu Türkiye-ABD-Irak arasındaki üçlü koordinatörlük mekanizmasının yeniden kuralım önerisine, bunun sadece zaman kaybına neden olacağı yanıtı verildi.

Heyetin, terör örgütü PKK kamplarına keşif yapalım önerisine karşınsa Türkiye'nin keşif yapmaya gerek olmadığı, "Eylem yapmanızı bekliyoruz" yanıtını verdiği öğrenildi.

Kaynaklar, Irak heyetine sunulan önerilerin "zamana yayan" fikirler olduğunun, eyleme yönelik fikirler olmadığının iletildiğini de belirtti..

aa
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2007 Cumartesi 15:22:52
Güncelleme :27 Ekim 2007 Cumartesi 22:32:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?