16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Iraklı Kürtlerden Maliki'ye tepki

Irak Parlamentosu'ndaki Kürt Milletvekili Osman, "Muhtıra, Başbakan Maliki ile vardığımız görüş birliğine aykırı. Türkiye'nin PKK'ya karşı operasyonuna karşı olduğumuzu söylemiştik" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Irak Başbakanı Nuri El Maliki tarafından PKK ile mücadele konusunda imzalanan mutabakat muhtırasına Iraklı Kürtlerden tepki geldi.


KYB'nin internet sitesine göre, Irak Parlamentosu'ndaki Kürdistan İttifakı bloğunun önde gelen üyelerinden Mahmut Osman, imzalanan mutabakat muhtırasının Kuzey Irak'taki bölgesel Kürt yönetiminin görüşünü temsil etmediğini savundu.PKK'yı bir terör örgütü olarak nitelendirmenin mantıklı olmadığını savunan Osman, Irak'ın Sesi Radyosu'na yaptığı açıklamada şunları söyledi:


"Türkiye devleti, 100 yıla yakın zamandır Kürt halkına karşı terör suçu işliyor ve haklarını vermiyor. Bundan dolayı, PKK'yı bir terör örgütü olarak nitelendirmek mantıklı değil. Çünkü PKK, Türk hükümetinin terörüne karşı çıkıyor."


Maliki'ye söylemiştik


Osman, Başbakan Erdoğan ile Irak Başbakanı Maliki tarafından PKK ile mücadele konusunda imzalanan mutabakat muhtırasına olan tepkisini şöyle sürdürdü:


"Muhtıra, Maliki ile Türkiye'ye gitmeden önce vardığımız görüş birliğine aykırıdır. Biz Türkiye'nin Kürdistan topraklarında PKK'ya karşı askeri operasyonlar düzenlemesine karşı olduğumuzu açıkça dile getirdik. Bunu, Maliki Türkiye'ye gitmeden önce kendisine ilettik. Ancak, Maliki anlaşmamıza bağlı kalmadı."

Milliyet / ANKA
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2007 Cuma 07:31:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
orkunalp IP: 85.104.129.xxx Tarih : 10.08.2007 10:45:15
ne tesadüf değilmi aziz TÜRK milleti ıraklı kürtlerin başındaki amerikan uşakları ve bizim ülkemizde yaşayan D.T.P. lilerin başındaki şahıs aynı ifadeleri kullanmaktadırlar...p.k.k. terör örgütü değildir.... çok enteresan acaba d.t.p. ıraktanmı talimat alıyor yoksa ırak kürt yönetiminin bir partisimi ...o zaman bizim meclisimizde bu hainlarin işi ne ....kime hizmet ediyorlar...uyan halkım uyan ..