29
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

İrlanda'dan Türkiye'ye destek

İrlanda’nın Ankara Büyükelçisi Anthony Manni, son dönemde Türkiye’nin sağladığı gelişim ve değişimi dikkatle izlediklerini belirterek, Türkiye’nin AB’ye tam üye olacağı günü sabırsızlıkla beklediklerini ifade etti.


Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nı (BTSO) ziyeret eden Manni, Türkiye’nin ekonomik alanda büyük bir gelişme gösterdiğini belirtti. Türkiye’nin heyecan verici bir ülke olduğunu kaydeden Manni, kültürel, sosyal ve ekonomik alanda sürekli bir değişim yaşandığını ifade ederek, bu gelişmeleri büyük bir heyecanla izlediklerini kaydetti. İrlanda’nında son 15 yılda ekonomik alanda ilerleme kaydetmeye başladığını hatırlatana Manni, “O dönemde ülkemizde yüzde 17 oranında işsizlik vardı ve çok göç alıyorduk. Şu anda ise bu oran yüzde 4’e indi. Türkiye’nin karşılaştığı sorunları o dönemde biz de yaşadık. Sizin de sorunlarınızı en kısa zamanda aşacağınıza inanıyorum” dedi.


AB’ye çok uzun zaman önce üye olduklarının altını çizen Manni, “Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne tam üye olacağı günü sabırsızlıkla bekliyoruz. Bu sürecin kolay olmadığının farkındayız. Biz küçük bir ülke olduğumuz için üyeliğimiz daha kolay oldu. Siz üyelik için üzerinize düşenleri yapıyorsunuz. Bu gelişmeler sonucunda en kısa zamanda üyeliğinizin kabul edileceğine inanıyoruz” şeklinde konuştu.


Ziyaretten duyduğus memnuniyeti dile getiren BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, Türkiye’nin 90 yıllık bir demokrasi geçmişi bulunduğunu kaydetti. Daha çok yol alınması gerektiğine dikkat çeken Sönmez, “Fert başına düşen milli gelirin 20-25 bin dolara ulaştığı bir ülke olabilmek için çalışıyoruz. Demokrasi ve ekonomi alanında AB standartlarını yakaladığımızda AB’ye üye olmasak da olur. İrlanda ile ticari faaliyetlerin daha da artacağına inanıyoruz” diye kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 25 Mart 2008 Salı 23:44:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?