28
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

'İsmailağa Cemaati'ni ziyaret ettin mi?'

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, başbakan olmadan önce ve sonra İsmailağa Cemaati'nin liderine ziyaretlerde bulunup bulunmadığını sordu.

Ahmet Ersin, Başbakan Erdroğan'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, İstanbul polisinin, İsmailağa cemaatinde yaşanan linç olayını gizleme çabası içine girdiğini ve olay yerine giden emniyet müdürünün, İBDA-C işareti yapan taliban kılıklı kişilerle görüştüğünü dile getirdi. Türkiye'nin imajını bozan bu gelişmeler karşısında Başbakan Erdoğan ve İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'dan herhangi bir tepki gelmediğini kaydeden Ersin, Erdoğan'ın şu soruları yanıtlamasını istedi:

"-Türkiye sınırlarını aşarak dünyanın takip ettiği linç olayı ve bu cemaatle ilgili çete soruşturmasının hasıraltı edilmesi girişimini nasıl değerlendiriyorsunuz? İstanbul Valisi ve Emniyet Müdürü hala görevde kalacaklar mı?

-Başbakan olmadan önce ve sonra bu cemaatin dini liderine ziyaretler yaptınız mı? Vali ve emniyet müdürü size (görevden alırsanız konuşuruz) mesajı gönderdi mi?

-İstanbul Fatih'de, Anayasa ve yasalar hükümsüz mü?"
ANKA
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2006 Pazartesi 17:05:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ömer gürler IP: 88.241.206.xxx Tarih : 12.09.2006 10:39:54
Her zamanki gibi malum partıniı bazı yetkililerinin fırsat değerlendirme niyeti.Olayla yapılan açıklama kel alaka.İlla bir tarafı tutmak zorundamıyız.Bir kesim hep linç olayı diye bahsediyor.Peki cami gibi kavga etmenin,ticaret,pazarlık yapmanın bile yasak olduğu kutsal bir yerde cinayet işleniyor.Cinayeti işleyenin sanki hiç bir suçu yok. Başbakan camiye giden bir insan,ibadetlerini yerine getiren bir insan olarak tanıyoruz.Kiliseye gidecek değildi herhalde.Ne kiliseye,ne havraya,nede camiye gitmeyenlere ne demeli,o nun gittiği yer bari belli.En son yolculukta mutlaka uğranılan yere sağkende gitmesinden daha normal ne var.Herkesin malumu müslümanım diyen herkes sağlığında uğramasada en son yolculuğunda o'durağa mutlaka uğrayacak.