28
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

'İstanbul'u kim yönetiyor belli değil'

SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, ''Bu kenti (İstanbul) yöneten Başbakan mı, yoksa seçilmiş belediye başkanı mıdır? Bu bilinmiyor. Herkes elini buraya atmış durumda'' dedi. 

Karayalçın, Türkiye Spor Yazarları Derneğinin Levent'teki binasında düzenlenen partisinin İstanbul İl Divan Toplantısı'na katıldı.
Burada konuşan Karayalçın, TBMM'deki partilerin bir araya gelerek seçimlerin 4 Kasım 2007'de yapılmasına karar verdiklerini hatırlatarak, böylece erken seçim talebinde bulunanların bu isteklerinin sona erdiğini söyledi. 

Seçim tarihinin karara bağlanmasıyla CHP'nin, ''sine-i millete dönme kararından'' vazgeçtiğini dile getiren Karayalçın, CHP'nin bunun yanı sıra Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve ''türban anlayışı yaklaşımlarından'' da vazgeçtiğini öne sürdü.
Son dönemde toplumda sıkıntıların var olduğunu ifade eden Karayalçın, ''Toplumda eğer ciddi önlem alınmazsa, sonuçta faşizme kadar varacak ciddi olumsuzlukların şekillendiği görülmektedir'' diye konuştu.

İSTANBUL
Konuşmasında İstanbul'un yerel sorunlarına da dikkati çeken Karayalçın, kentsel dönüşüm alanları için hazırlanan kanun tasarısının İstanbul için çok önemli olduğunu, ''Sevda Tepesi'', ''Dubai Kuleleri'', ''Galataport'' gibi projelerin bu tasarıyla alakalı bulunduğunu anlattı.
Karayalçın, tasarının belediyelere İmar Planı olmadan da dönüşüm planları uygulama yetkisi vereceğini ifade ederek, bunun kabul edilemez olduğunu söyledi.
İstanbul'da Boğaz'a lastik tekerlekliler için bir tüp geçit daha yapılacağını, bunun yanı sıra 3. köprü çalışmalarının da sürdüğünü kaydeden Karayalçın, şunları söyledi:
''İstanbul'da belediye ile Ankara'daki hükümet, İstanbullular için artık iç içe girmiş durumdadır. Bu kenti yöneten Başbakan mı, yoksa seçilmiş belediye başkanı mıdır? Bu bilinmiyor. Herkes elini buraya atmış durumda, başta Sayın Başbakan olmak üzere. Herkes gözünü buraya dikmiş durumda. Burayı koruyacak olan sosyal demokrat gözlerdir.'' Konuşmanın ardından SHP'ye katılan 300 yeni üyenin rozetleri takıldı.
AA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2006 Pazar 19:10:19
Güncelleme :15 Ekim 2006 Pazar 19:15:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?