16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

İşte birleşmenin şartları

CHP Gelen Başkanı Baykal, DSP ile yapılan işbirliğinde CHP'den aday olacakların üyelikleri şartı arandığını ancak, gelinen noktada bu isteklerinden vazgeçtiklerini söyledi. Baykal, DSP'lilerin, partilerine istifa etmeden CHP listelerinden aday olabileceklerini açıkladı.

Baykal, “Bu anlayışımızın temelinde bizim çıktığımız yolculuğun bizi ilerde bizi bütünleştireceği umudu yatıyor. Yani bu aşamada kimseyi zorla CHP'lileştirme baskısı ve arayışı içinde değiliz. Arkadaşlarımızın parti kimliklerine saygı duyuyoruz. Onları ayrı bir parti kimliğine sahip olması, aynı listede aynı partide milletvekili seçimi çalışması içinde işbirliği yapmamıza ve birlikte milletvekili olmamıza engel sayılmayacaktır. Hep birlikte parlamentoya girmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

GELECEKTE BÜTÜNLEŞME ÖNGÖRÜSÜ

Baykal, konuşmasında yapılan işbirliğinin gelecekte bir bütünleşmeyi öngördüğünü sık sık vurguladı. Baykal, CHP ve DSP'lilerin birlikte parlamentoda, bütünleşme öngörüsü doğrultusunda dayanışma ve işbirliği içinde çalışacaklarının altını çizdi. Baykal şöyle devam etti:

“Sayın Sezer'le birlikte hedefimizin her iki siyasi partiyi kendi kimliklerinin yansıdığı bir bütünleşme içinde bir araya getirmek olduğunu tespit ettik. Bu tespit ortaya çıktıktan sonra da bu aşamada ayrı kimliklerin sürdürülmesinde bir sakınca olmadığına karar verdik.”

SAYILAR ÜZERİNDE KONUŞMADIK

Baykal ve Sezer, açıklamalarının ardından soruları yanıtladı. DSP lideri Sezer, CHP ve DSP'nin iktidara gelmesi durumunda sürece dışardan bakan olarak destek verip vermeyeceğinin sorulması üzerine, “İnanıyorum ki bu proje iktidar çıkaracak. Ama ima yoluyla dahi, sayın Baykal'la o bakanlık konusunu hiç konuşmadık. Aklımdan bile geçmedi” şeklinde yanıtladı.

Süreç boyunca milletvekilli sayıları konusunu gündeme getirmediklerinin altını çizen Sezer, yapılan tartışmaları sürecin uzamasına bağladı. Sezer, "Burada, aslolan gerçekçi, ayağı yere basan bir sonucu almak. Bu milletvekili aday listelerinin hazırlanmasında arkadaşlarımız, birlikte görev alacaklar” dedi.
anka
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2007 Cuma 01:25:53
Güncelleme :18 Mayıs 2007 Cuma 01:32:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cuma çetinkaya IP: 88.229.151.xxx Tarih : 18.05.2007 03:17:41
bence sol için iyibir karardır sonuns kadar destekliyorum işallah tek parti olarak iktidara geliriz iyibirkarar