15
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

İşte Gül'ü şoke eden sözler...

Abdullah Gül, Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi son ziyaretini Türkiye Barolar Birliği'ne yaptı.Ancak Gül'ün son sivil toplum örgütü ziyareti gergin geçti. Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok ve arkadaşlarının kararını çoktan verdiğini gören Gül, kendisine yöneltilen sözlere çok bozuldu.

Bu gerginlik görüşme sonrası yapılan ortak açıklamada da gözlendi. Özok, Gül'ün kendilerine yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdikten sonra ağzındaki asıl baklayı çıkardı:
"Sayın Gül, size karşı kişisel bir olumsuz tavrımız yok. Ancak Cumhuriyeti çok severiz. Cumhurbaşkanlığı makamı cumhuriyetin çok değerli bir makamıdır. Bu hassasiyet nedeniyle sizin Cumhurbaşkanlığı'nıza karşıyız."

Görüşme sonrası yapılan açıklamada Gül, “Çok iyi bir görüşme oldu” derken, Özok Gül’ün adaylığıyla ilgili olarak “yaşanan gerginlik ve krizlerden hiçbir ders çıkarılmadığı görülmektedir” diye konuştu.

Özok ise, “Biz sayın Gül’ün insan olarak kimliğine ve kişiliğine saygı duymaktayız ancak Cumhurbaşkanlığı söz konusu olunca bugüne kadar izlenen politikaları ve kimi referanslarını asla onaylamadığımızı belirtmek istiyoruz” dedi.

Özok, Gül’ün seçilmesinin kesin olduğunu dile getirdi ve başarılar diledi. Gül’ün Cumhurbaşkanlığı dönemi süresince Cumhuriyetin temel değerlerinin ve hukukun üstünlüğünün korunması, hukuk devletinin geliştirilmesi, Atatürk ilke ve inkılaplarına sahip çıkılması gibi çalışmalarında her zaman Gül’ün yanında olacaklarını söyledi.

Genel seçimlerin demokrasinin eksikliklerini giderme açısından “son derece faydalı” olduğunu belirten Özok, özellikle Başbakan Erdoğan ve AKP yönetiminin seçimin hemen sonrasında verdiği mesajlara dikkat çekti. “Seçim akşamı Başbakan Erdoğan ve seçimin tartışmasız galibi AKP’nin üst düzey yöneticilerinin sergilediği olgun demokratik duruş ülke geleceği için umut ve güven vermiştir” diye konuştu. Özok ayrıca, “Sayın Başbakan, yasal koşulları uygun olsa da bir Başbakan ve siyasi parti başkanının Cumhurbaşkanı adaylığını tercih etmeyebileceğini göstermiştir” dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2007 Salı 09:12:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?