30
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

İşte Gül'ün Esad'a yazdığı mektup

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu aracılığıyla Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a gönderdiği mektupta, "Bir gün geriye baktığınızda yaptıklarınızın çok geç ve çok az kaldığı şeklinde hayıflandığınızı görmek istemem" dedi.

Gül, geçen salı günü Suriye'ye giden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu aracılığıyla Esad'a, Suriye'nin içinde bulunduğu ortamdan çıkmasına ilişkin değerlendirmeleri ve çağrılarını kaleme aldığı bir mektup göndermişti.

Gül mektubunda, Suriye'de akan kardeş kanının Türk insanının yüreğini sızlattığını belirtti. Suriye'nin kritik ve tarihi bir dönemden geçtiğine dikkati çeken Gül, Esad'a, “liderliğini cesaretle ortaya koyma vaktinin çoktan geldiği” mesajını iletti. Halkın demokrasi yönündeki meşru taleplerinin samimiyet ve süratle yerine getirilmesine yönelik çağrılarını yineleyen Gül, bu durumda Suriye'deki olumsuz şartların aynı hızla iyileşeceği kanaatinde olduğunun altını çizdi.

"Değişim rüzgarlarının önünde savrulmak yerine değişimi yönlendiren bir lider olmanın Esad'ı tarihi bir konuma oturtacağını" ifade eden Gül, "Bir gün geriye baktığınızda yaptıklarınızın çok geç ve çok az kaldığı şeklinde hayıflandığınızı görmek istemem" dedi.

 

AA
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2011 Cuma 16:19:06
Güncelleme :12 Ağustos 2011 Cuma 16:22:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet IP: 88.246.137.xxx Tarih : 19.08.2011 12:48:00

vatandaşa açıklanmayan hususlar var suriyde olan biten belli değil  daha dün bayram için suriye devleti türkiyeye giriş serbesi yapmıştı ve mayınlar temizlenmesi için anlaşma yapılmıştı bu gün olan ne suriye içinde  ayaklanma ile ilgileniyor bu ayaklanmayı bastırmak tabi hakkı peki bize ne oluyor suriye bizemi bizim vatandaşlarımıza mı saldırıyor  ha ortada bizdeki gibi bir kürt ayaklanması varsa bırak o kendi bildiğince yapsın çünkü bizdeki yöntemler olmuyor  bsında bu konuda aydınlatıcı değil biz suriyede olan biteni bilmiyoruz bir tane gazetecide gidip araştırmıyor