28
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

İşte liderlerin form grafiği

Erken seçim söylentilerinin yeniden gündeme oturmasıyla, araştırma şirketlerinin siyasi liderler ile ilgili anketleri de bir bir ortaya çıkmaya başladı. Hürriyet gazetesi yazarı Ali Atıf Bir'in köşesine taşıdığı araşıtrma sonuçlarına göre son aylarda Başbakan Erdoğan'ın formunda bir düşüş gözlenirken, Baykal ve Ağar'ın performansında artış var. İşte araştırma sonuçları:

Merakla beklediğiniz, her ay 2000 kişi ile yapılan "TNS Piar Liderlerin Form Grafiği" araştırmasının Mayıs ayı sonuçları geldi.

Danıştay’a yapılan saldırı Tayyip Erdoğan’ı ciddi şekilde sallamış. Nisan ayında 18 yaş üstü kır-kent Türkiye’nin % 47.3’ü onu takdir ederken, bu oran Mayıs ayında % 38.4’e (-8.9 puan) kadar düşmüş.

Mayıs ayında form kazanan iki lider var. Artışlara göre sırasıyla Baykal ve Ağar.

Baykal’ı takdir edenler % 9’dan % 12’ye (+3 puan), Ağar’ı takdir edenler % 7.2’den % 8.6’ya (+1.4) çıkmış.

Mumcu ise % 8.1’den % 7.4’ (-0.7) düşmüş. Bahçeli’yi takdir edenler ise hemen hemen yerinde sayıyor ( % 10.4’ten % 10.7’ye).

Saldırı gününden bugüne ne Tayyip Erdoğan ne de AKP’liler "türban" konusunda topa girmediler, gerginlik yaratmadılar.

Bakalım bu türban sessizliği (eğer genlerindeki "milli görüş" kanı yeniden harekete geçmezse), Tayyip Erdoğan’ın yaptığı Cumhurbaşkanlığı tarifi ve AB restleşmesi Haziran ayı formuna nasıl yansıyacak.
.
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2006 Pazartesi 10:52:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?