30
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

İşte merakla beklenen konuşma

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuşuyor.

İşte Başbakan'ın konuşması:

-Bizim hareket noktamız milletimizdir. Birlikte kazanmaktır. Hep birlikte kazanamayan milletler hep birlikte kaybetmeye mahkumdur. Biz herkes için özgürlük, adalet ve refah diyerek yola çıktık. Cumhuriyetimizi daha da yükseklere taşıyacak olan da bizim birlik beraberlik ruhumuzdur. Biz milletimize hiç bir ayrımcılığa gitmeden hareket ettik. Meseleleri halının altına süpüren siyaset tarzını benimsemedik.

-Bugün 22 temmuz. Miletin durmak yok yola devam dediği bir gün. 5 yıldır siyasi partinin icraatını onayladı. Halk iktidardan memnuniyetini ortaya koydu.

-Kazanan güven ve istikrar olmuştur. Bize oy vermeyenlerin de mesajını anlıyorum ve alıyorum demiştim. İradelerini saygıyla karşılıyorum. Bütün vatandaşlarımız birdir, beraberdir. Onların derbi bizim derdimizdir.
Herkes için adalet ve demokrasi ve adalet için yola çıktık.

-Bazı meseleleri halının altına süpüren eski siyaset tarzını asla benimsemedik. Türkiye ne çektiyse halının altına süpürme siyasetinden çekmiştir.

-Türkiye sorunlarla yüzleşmezse büyüyemez. Ülkenin çözümsüz hiçbir meselesi yoktur. Yeter ki birbirimize güvenelim. Aynı idealler etrafında birleşelim. Yeter ki şeffaf demokrasiye inanalım.

-Biz toplumsal ihtilaflardan beslenen siyaseti benimsemedik. İçe kapanmacı yaklaşımı savunsak AB katılım sürecinde olmazdık.

-Türkiye bazıları farkında olmasa da geniş boyutlu değişim yaşamaktadır. Ülkede siyasi, ekonomide hukukta ve soysal amlanda hep.

-Yerleşik alışkanlıkları değiştirdik. Millet siyaseti tayin edecek iradeyi gösteriyor. Uzlaşma yüzde yüz olmaz. Kahır ekseriyetle uzlaşma olur. Geri vitese takacak halimiz yok.

-İktidarla muhalefet bu kadar kavgalı olmaz. Demekki tarAflarda eksiklikler var. Bir araya gelmeye kaçarsanız kusura bakmayın iktidar nereye kadar.

-Halkta bütünleşme varsa mesele bitmiştir. Biz buna bakarız. Kimse bu makamlarda kalıcı değildir.

-Demode sloganlar mevcut durumu daha da kötüye götürür.

-Bizim dönemimizde KKTC hep ileri gitti, hiç gerilemedi. Ama bunu engellemek isteyenler var.

-Kıbrıs bizim milli davamızdır. Bu davayı her ne pahasına olursa olsun, omuzlarımızda taşımaya devam edeceğiz.

-Batı halen terör örgütü için söylediklerimize uzak duruyor.

-

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2008 Salı 13:48:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?