19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

İşte Unakıtan'ın yerine düşünülen isim

Kabine revizyonu Maliye Bakanlığı kulislerini hareketlendirdi

Maliye Bakanlığı ve AKP koridorlarında Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın yerine AKP Sivas milletvekili Mustafa Açıkalın'ın getirileceği konuşuluyor...

Maliye bakanlığı başmüfettişliği yapan Açıkalın, Başbakan Erdoğan'ın başkanlığındaki İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde genel sekreterlik yaptı.

Belediye kardrosundan akp'ye gelen açıkalın'ın şimdiden bakanlık için hazırlandığı öne sürülüyor. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın görevinden alınacağı iddiaları, yerel seçimin ardından daha da hızlandı. Sağlık sorunlarının yanısıra, uzun bir süredir parti teşkilatından da tepki toplayan Unakıtan'ın ailesi ve çocuklarıyla ilgili ticari girişimlerinin Başbakan Erdoğan'da da rahatsızlık yarattığı konuşuluyordu.

- GEDİKLİ İLE CANİKLİ'NİN ADI DA GEÇMİŞTİ

2007 genel seçimlerinin ardından görevden alınacağı ifadere edilen Unakıtan'ın yerine önce AKP milletvekili Bülent Gedikli'nin ismi geçti. Ancak Gedikli, AKP Genel Başkan Yardımcısı olarak farklı bir göreve kaydırıldı. Öte yandan Maliye Bakanlığı'ndan gelen AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli'nin de bu göreve talip olduğu belirtiliyor.

Vatan
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2009 Çarşamba 15:41:38
Güncelleme :1 Nisan 2009 Çarşamba 15:56:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?