26
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

İstikrarı asla bozdurmayız

Başbakan Tayyip Erdoğan, tatilini geçirdiği Antalya’dan ulusa seslendi.

Türkiye’nin yaz aylarında iyimser bir çizgi yakaladığını belirten Erdoğan, "Türkiye’nin her geçen gün global krizin etkilerinden adım adım uzaklaşacağına samimiyetle inanıyoruz" dedi. Ulusa Sesleniş’te temmuz ayındaki iç ve dış gelişmeleri değerlendiren Erdoğan, şunları söyledi:

"Türkiye büyük bir ülke, bu büyüklüğünün gerektirdiği her adımı da içeride dışarıda atmaya devam edecektir. Olumsuz düşünmek ve karamsarlığa kapılmak için hiçbir sebep yoktur. Türkiye hedeflerine doğru ilerlemeye devam ediyor. Türkiye’nin, şu güzel yaz günleriyle birlikte yakaladığı iyimser çizgiyi devam ettireceğine ve her geçen gün global krizin etkilerinden adım adım uzaklaşacağına samimiyetle inanıyoruz. Sıkıntılarımız elbette tümüyle ortadan kalkmamıştır ama gördük ki en olumsuz şartlarda bile ayakta kalmayı, hızımız azalsa bile ilerleme irademizi kaybetmemeyi artık biliyoruz.

Bu ülkenin huzur ve istikrarını asla bozdurmayacağız. Bu ülkede millet iradesinin, demokrasinin, hukukun ve insan onurunun tartışma konusu yapılmasına asla fırsat vermeyeceğiz. Türkiye’yi hepimizin gurur duyacağı, dünyanın örnek alacağı bir ülke haline getirmek için bütün gücümüz ve enerjimizle çalışmaya devam edeceğiz. Hiçbir güçlükten yılmayacağız, hiçbir engele takılıp kalmayacağız. Mazeret, bahane, problem değil; iş, hizmet ve proje üreteceğiz. Milletimizi asla hayal kırıklığına uğratmayacak, umudu daima canlı tutacağız. Hepimiz ülkemizi seviyor, bu ülkenin büyük hedeflerine ulaşacağı o mutlu ve müreffeh yarınlara inanıyoruz. Allah yolumuzu açık etsin. Allah yar ve yardımcımız olsun."

Gönül’le görüştü

Başbakan Erdoğan’ı Antalya’da tatil yaptığı otelin villasında ziyaret eden Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, 2 saat başbaşa görüştü. Bu görüşmede cumartesi günü başlayacak Yüksek Askeri Şûra (YAŞ) toplantısına yönelik iktidar kanadının hazırlıklarının gözden geçirildiği ileri sürüldü.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2009 Cuma 17:55:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?