28
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

İsveç'te İki bakan vergi kurbanı

Ticaret Bakanı Maria Borelius, 1990 ile 2000 yılları arasında evinde sigortasız bir yardımcı çalıştırdığı gerekçesiyle eleştiriliyordu. Maria Borelius, istifa kararına gerekçe olarak, hakkında çıkan haberlerden, yakınında bulunan ailesinin, çocuklarının ve kendi hayatının olumsuz etkilendiğini ve özel hayatının deşifre edilmesini gösterdi.

Sakin bir hayat yaşamak istediğini belirten Borelius, bu nedenlerden dolayı bakanlıktan istifa ettiğini, Muhafazakar Parti milletvekilliğini de bıraktığını açıkladı.

Chilo ise 16 yıldır televizyonunun bandrol ücretini ve çocuklarının dadısının sigorta parasını ödemediğinin ortaya çıkmasından sonra bu görevini artık yerine getiremeyeceğini bildirdi.İsveç Kültür Bakanı, bu kadar kısa bir sürede görevinden istifa ettiği için çok üzgün olduğunu da belirtti.

Chilo, merkez sağ hükümetin kurulmasından 10 gün sonra görevinden istifa eden ikinci bakan oldu.

İsveç'te, Kültür Bakanlığının gözetimindeki yayın kanallarının ana gelir kaynağını yıllık 200 dolar olan bandrol ücretleri oluşturuyor.

Bu istifalar, Başbakan Fredrik Reinfeldt'in 6 ekimde iktidara gelen 4 partili koalisyon hükümeti için büyük bir darbe olarak değerlendirildi.


aa
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2006 Pazartesi 13:38:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Kudret Mavi IP: 83.253.28.xxx Tarih : 16.10.2006 15:41:33
isvecin Yeni Hükümet Skandallara karşi zorlanıyor: 2 bakan istifa etmek zorundan kaladi.2006-09-17 iktidara gelen 4 sag parti artik ic yuzlerini ortaya koymaya basladilar, bakalim 4 yil dayanabileceklermi,76-2006 kadar ikitidardan olan sol sociyal demkratpartiyi isvec halki artik ariyor.Yeni hükümetin bakanlık listesini açiklamsından sonra yeni bakanlarin skandallari Muhafazakar partiyi sarstı. Ayni partinin başkani Reinfeldt, başbakan olarak zorlu günler geçirdi. Maria Borelius görevini 8 günden sonra birakti. Böylece Isvec`in modern tarihte "en kısa dönem görev yapan bakan" unvanını kazanmiş oldu.Bakanlarin yaptigi birkac kacamak, siyaset kariyerlerine agir mala oldu.Isvec ve böyle şeyler kucuk de olsa adamin başını yer. Turkiyede adamlar hortum bağlar devleti sömürür kimsenin ruhu duymaz Ayrica devletin başındakıler birde madalyon verir. Hatirlasiniz Horzum olayini. Adam üçkağıtçılık, kaçakçılıktan ceza yedi ama diğer taraftan zamanın başbakanı Özal özel ödul madalyesi verdi. Devlet yöneticileri bile bile birçok kuruluş memurlari ruşvet yediler. Bu da çok utandırıcı ve bugün bunu hatirlamak bile insani yıprandırıyor. Böyle davranışların darısı Turkiye nin başına. Dileğim gelecekte böyle en küçük hatayı yapan insanların devlet yönetiminde üst düzeyde görev almamasıdır. Devletin vergisini kaçıran insanın memlekete, halka ne faydasi olur?. Bunu kime sorsan hayir der, zeka düzeyi, yaşi ne kadar olursa olsunbunu bilir.Dilerim isvec, turkiyedeki bir cogu bakanlar örenek teskil etmis olur saygilarimla ISVEC