16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

İtalya Başbakanı Prodi Türkiye’de

İtalya Başbakanı Romano Prodi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak Türkiye'ye geldi. Prodi, Esenboğa Havalimanı'nda Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan tarafından karşılandı.

Konuk Başbakan, Ankara'daki temasları çerçevesinde sırasıyla Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve TBMM Başkanı Bülent Arınç ile bir araya gelecek.Başbakan Prodi, Başbakan Erdoğan'ın onuruna vereceği akşam yemeğine de katılacak.

ERDOĞAN İLE GÖRÜŞME

Prodi ile Erdoğan, görüşmeleri sırasında, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da güçlendirilmesine dair stratejiyi belirleyen ikili siyasi işbirliği anlaşmasını imzalayacak. Ankara'da 18 Ocakta imzalanan ve iki ülkenin vatandaşlarının vize taleplerinde kolaylık sağlanmasını öngören ikili mutabakat muhtırasının da değerlendirileceği görüşmenin sonunda, ortak basın toplantısı düzenlenmesi bekleniyor.

İtalya Başbakanı Prodi, 23 Ocak sabahı Başbakan Erdoğan ile Bolu'ya geçerek, İtalyan Astaldi firması tarafından yapılan ve İstanbul-Ankara otobanının son kısmını oluşturan Bolu Dağı Tünelinin hizmete açılışına katılacak.

"STRATEJİK EKONOMİ İTTİFAKI"

Açılışın ardından Erdoğan ile Prodi İstanbul'a geçerek, İtalya Büyükelçisinin İstanbul konutu Venedik Sarayında Büyükelçilik ve İtalyan Ticaret Merkezi (ICE) tarafından düzenlenecek "Türkiye ve İtalya: Stratejik Ekonomi İttifakı" konulu yuvarlak masa toplantısına başkanlık edecek. 

Türk-İtalyan ekonomi ilişkilerinin daha da geliştirilmesine dair fırsat ve imkanların değerlendirileceği toplantının ardından, İtalya Başbakanı Prodi'nin basın toplantısı düzenlemesi öngörülüyor.
AA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2007 Pazartesi 15:39:18
Güncelleme :22 Ocak 2007 Pazartesi 15:44:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?