28
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

İtalya'nın desteği devam edecek

İtalya'nın Uluslararası Ticaret ve Avrupa Politikalarından Sorumlu Bakanı Emma Bonino, İtalya'nın AB sürecinde Türkiye'ye vermiş olduğu desteğin devam edeceğini belirterek, "İtalya, Türkiye'nin AB üyelik sürecine olan yaklaşımını aynı kararlılıkla devam ettirmesini istemektedir" dedi. 

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Türkiye'de bulunan İtalyan Bakan Bonino, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı ziyaret etti. Baykal ve konuk Bakan Bonino, CHP Genel Merkezi'ndeki görüşmenin ardından ortak bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda ilk olarak söz alan CHP lideri Baykal, Bonino ile yaptıkları görüşmede, Türkiye'nin AB ile ilişkilerinde son dönemde ortaya çıkan sorunları değerlendirdiklerini kaydetti. Bonino'nun, bütün sorunlara rağmen Türkiye'nin AB'ye üyelik konusundaki tutumunu orta ve uzun dönemde koruması gerektiğini ifade ettiğini vurgulayan Baykal, bu anlayışı paylaştıklarını dile getirdi. 

İtalya'nın, Türkiye'ye AB'ye üyelik sürecinde destek verdiğini anımsatan Baykal, yeni İtalyan Hükümeti'nin de aynı görüş içinde olduğunu söyledi. Baykal ayrıca, 'çok verimli' olarak nitelediği görüşmede, Türkiye'nin iç politikasındaki gelişmeleri ve önümüzdeki yılın yol açabileceği yeni siyasi oluşumların da gündeme geldiğini belirtti. Bonino ise, bakan olarak ilk ziyaretini Türkiye'ye yaptığının altını çizerek, "Umarım, yeni İtalyan Hükümeti'nin Türkiye'ye vermek istediği güçlü destek mesajı herkesçe iyi anlaşılır" dedi. Baykal ile yaptığı görüşmede, İtalyan Hükümeti'nin Türkiye'ye olan tavrının değişmediğini, AB sürecinde desteğini devam ettireceğini ifade etme fırsatı bulduğunu anlatan İtalyan bakan Bonino, "İtalya, Türkiye'nin AB üyelik sürecine olan yaklaşımını aynı kararlılıkla devam ettirmesini istemektedir" diye konuştu. Bonino ayrıca, çok iyi seviyede seyreden Türkiye ile İtalya arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesinin, her iki ülkenin de lehine olacağını ifade etti.
.
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2006 Pazartesi 20:41:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?