15
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

İttifakta Mesut Yılmaz depremi!

Demokrat Parti listesinden Rize bağımsız milletvekilliği düşünen Mesut Yılmaz'ın, kendisiyle birlikte başka bazı isimlerin de aday gösterilmesini istediği, bu yönde pazarlıklar yapıldığı belirtiliyor. Ancak Erkan Mumcu bu pazarlığa kapıları kapatmış durumda, ''eğer başka isimler varsa ben yokum'' diyor. 

Eski ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz, Demokrat Parti'den bağımsız aday olmak için partinin tavrının netleşmesini bekliyor.
Yılmaz'ın kendisi dışında birkaç ismi daha Demokrat Parti listesinden aday gösterilmesini istediği belirtiliyor. Hatta yakın çevresinden alınan bilgilere göre bunu şart koşuyor. 

Yılmaz'ın eski CHP'liler Celal Doğan ile Hikmet Çetin, eski DSP'li Hüsamettin Özkan ve işadamı Abdürrahim Albayrak gibi isimleri yanında götürmek istediği belirtiliyor. 

Fakat Demokrat Parti'nin iki temel ayağından biri olan ANAVATAN Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, bu şarttan rahatsız.
Erkan Mumcu ilk itirazı Cine 5 televizyonuna verdiği röportajda ortaya koydu ve "Yılmaz'ın bahsettiği isimlerin hiçbiri olmayacak. Olurlarsa ben olmayacağım. Ben bir takım karanlık yüzler gelip siyasette arz-ı endam etsinler diye siyaset yapmıyorum" dedi. 

Erkan Mumcu seçimin tasfiye ettiği kadroların siyasete dönmesini doğru bulmadığını belirtti, Yılmaz'ın da Demokrat Parti listesinden değil, bağımsız aday olmasının doğru olacağını söyledi. 

Erkan Mumcu, bu konudaki görüşünü Mehmet Ağar'a da ilettiğini, ancak Ağar'ın Yılmaz'ın adaylığıyla ilgili memnuniyetini belirtmesinden sonra söylecek sözü olmadığını ifade etti. 

Mehmet Ağar ile Erkan Mumcu bu konuyu kendi aralarında da görüştü. Yılmaz'ın girişimleri karşısında Ağar ve Mumcu arasında görüşbirliği olduğu öğrenildi.
CNN Türk
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2007 Çarşamba 15:05:51
Güncelleme :30 Mayıs 2007 Çarşamba 17:51:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
rıdvan koç IP: 85.99.99.xxx Tarih : 30.05.2007 18:43:03
vatanımız üzerinde oynanan oyunun figürlerinden birisi olan MESUT YILMAZ eğer kaza ile seçilip meclise girerse bu vatana yapılacak en büyük kötülük olur.Saf ERKAN MUMCU da SÜLEYMAN DEMİREL in BARONLUĞUNDAKİ bu pis oyuna alet olmasın.EMİNİM RAHMETLİ TURGUT ÖZAL ın KEMİKLERİ SIZLIYORDUR. (VATANINI KARŞILIKSIZ SEVEN SADE BİR VATANDAŞ.)