22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

KA-DERLİ kadınlar bıyık bıraktı

Kadın Adayları Destekleme ve Eğitme Derneği (KA-DER) yönetim kurulu üyeleri, Meclis'in çoğunluğunun erkeklerden oluşmasına tepki göstererek, "Meclis'e girmek için erkek olmak şart mı?" diyerek bıyık taktı.
 
KA-DER İzmir Şube Başkanı Tülin Dilşen ve yönetim kurulu üyeleri, Kültürpark Gençlik Tiyatrosu Salonu'nda düzenledikleri basın toplantısında, Meclis'in çoğunluğunun erkeklerden oluşmasına tepki göstererek bıyık taktı. 

Genel seçime hazırlık kampanyasının tanıtıldığı toplantıda bir konuşma yapan KA-DER İzmir Şube Başkanı, 10 yaşına basan KA-DER'in 2007 genel seçimlerinin kadınların TBMM'de temsili yönünde bir dönüm noktası oluşturmasını amaçladığını belirterek, "Kadınları aday olmaya ve aday listelerindeki kadın sayısını arttırmak için harekete geçmeye çağırıyorum. 

Siyasi partileri de kota uygulamasını başlatmaya ve kadın adaylardan para almama gibi önlemlerin yanı sıra kadın derneklerinin de desteğiyle eğitim, sağlık, istihdam başlıklarıyla hazırlanan ve kadın programını benimsemeye ve tutumlarını açıklamaya davet ediyorum. Siyasi partiler kadınları aday olmaya teşvik etmelidir ve en az her 3 adaydan birinin kadın olması sağlanmalıdır" dedi. 

Kadınların mecliste eşit şekilde temsil edilmediği bir siyasetin düşünülemeyeceğini savunan Dilşen, "Meclis'e girmek için erkek olmak şart mı? Eşit siyaset yapılmadıkça 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' denilemez. 'Milletin yarısınındır' denilebilir ancak" diye konuştu.
İha
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2007 Perşembe 21:23:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?