28
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

Kadın başkandan CHP'ye taş

Tunceli Belediyesi'ne alınan kamyonları test sürüşü yaparak tanıtan bayan belediye başkanı, yaptığı açıklamada Baykal'ı eleştirdi. 

Tunceli Belediyesi Başkanı Songül Erol Abdil, 237 bin YTL ödeyerek aldığı iki kamyonu basına tanıtırken, belediye bahçesinde test sürüşü yaptı. 

Test sürüşünün ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Abdil, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, kendi partisinden belediye başkanları hakkında yaptığı açıklamaların endişe verici olduğunu söyledi. 

Başkan Abdil, ana muhalefet partisi başkanını eleştirirken, "Baykal'ın, özellikle MHP'nin de gerisine düşen açıklamaları var. İngiltrere'de Başbakan Tony Blaier, bir sosyal demokrat partiyi temsil ediyordu. Yeni bir söylemle 30 yıllık muhafazakar bir yönetimi devirdi, iktidara geldi. Üzülerek söyleyeyim; Baykal'ın Türkiye'de yeni bir söylemi yok, tam tersine MHP'nin de gerisine düşen söylemleri var. Bazı siyasetçi ve yazarların çok doğru olan ve benim de hoşuma giden sözleri var: 'CHP'nin, bazı söylemleriyle MHP'nin gerisine düşüp onunla kafa tokuşturacağını düşünmemiştik.' Baykal, 301. maddeye karşı mücadeleye de karşı koyuyor" ifadelerini kullandı. 

Test sürüşü sonunda kamyonları beğendiğini ifade eden Belediyesi Başkanı Songül Erol Abdil, "Halkımız, en iyi hizmete layıktır. Onlara en iyiyi vermeye çalışıyoruz" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2006 Perşembe 16:21:01
Güncelleme :26 Ekim 2006 Perşembe 16:43:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?