31
Mayıs
2024
Cuma
SİYASET

'Kadına bakışımız çok farklı'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, ''Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kadınları, feminist ideolojinin kölesi olmadılar, olmayacaklardır'' dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Fırat, partisinin Seyhan Otel'de düzenlenen Adana İl Kadın Kolları Kongresi'nde yaptığı konuşmada, AK Parti kurulduğunda söylenen, "Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" sloganının çok önemli olduğunu, bu sloganın partilerinin genel başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından sık sık tekrar edildiğini belirtti.

Bu yaklaşımın, derinliği olan felsefi bir yaklaşım olduğunu kaydeden Fırat, "Bu, şu demekti: Bugüne kadar bu topluma şekil olarak öğretilmiş olan ezberleri bozacağız. Bu ezberler bir daha tekrar etmeyecek. AK Parti olarak kadın konusunda da bugüne kadar bu ülkede dayatılmış ezberleri bozduk" diye konuştu.

Fırat, AK Parti ana kademe teşkilatlarının kurulmasından 1 yıl sonra kadın teşkilatlarının kurulduğunu, bunun nedeninin kadınlara önem vermemeleri değil aksine çok önemsemeleri olduğunu vurguladı.

Fırat, "Adalet ve Kalkınma Partisi olarak kadına bakış açımız diğer partilerden, toplumun diğer kesimlerinden çok farklı. Kadınla erkek arasında feminist düşüncenin yarattığı felsefi inancın, çatışma ortamının yaratılmasından yana değiliz. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kadınları, feminist ideolojinin kölesi olmadılar, olmayacaklardır. Çünkü biz kadın ve erkeğin birbirinden ayrılmaz birer parça olduğu ve birbirini tamamladığı inancındayız" dedi.

Birçok siyasi partinin tüzüğünde kadın kontenjanı olduğuna işaret eden Fırat, kendi partilerinden böyle bir durumunu söz konusu olmadığını ve katın kotası uygulamasını hakaret olarak kabul ettiklerini söyledi.

"Diğer bazı siyasi partilerde kontenjan koyuyorlar, ama listenin en alt sırasına koyuyorlar" diyen Fırat, "Peki seçilen kaç kişi var, TBMM'ye bakın" dedi.

"Tüzüğünüze madde koyarak kadını seçilmeyecek noktalara koyup seçilmemeye mahkum etmek mi doğru, tüzüğünüze yazmayarak inandığınız için kadınları milletvekili adayı listesinde seçilebilecekleri yerlerde aday göstermek mi doğru?" diyen Fırat, diğer partilere kadın konusunda eleştiride bulundu.

İsim vermeden CHP ve MHP'yi eleştiren Fırat, "Bu siyasi partilerin hangisinin kadın kolları kongresi yapılmıştır?" diye sordu.

"Birileri tayin ediyor, birileri emir veriyor ve o emir alanlar emir verenleri alkışlıyor, amigoluğunu yapıyor" diyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, "Kadın kollarımıza amigoluk yaptırmadık, yaptırmayacağız. Kadınlarımızın burada siyaset yaparak önündeki engelleri de bizlerin kaldırarak partinin her kademesinde görev almalarını istiyoruz. Bunda samimiyiz" dedi.

CNNTURK
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2008 Pazartesi 00:29:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
oviraptor IP: 88.245.231.xxx Tarih : 6.05.2008 02:19:28

feminizim :Cinsiyet eşitsizliği, kadın hakları ve kadın sorunlarını araştırmaya odaklanmış düşünce, temel endişesi daha çok kadın özgürlüğüne dayanmaktadır. FEMİNİZİM BİR İDEOLOJİ DEĞİLDİR SADECE EŞİTLİK TALEBİDİR AKP KADIN KOLLARININ İSE TÜRK KADINI İÇİN BİÇTİĞİ ROL TEK TEK HADİSLERDE VE KURANDA YAZMAKTADIR . KURANIN KARŞISINDAKİ HER ŞEY İDEOLOJİ OLARAK GÖRÜLÜP SAVAŞ AÇILMALIDIR ZİHNİYETİ BURADA DAHA İYİ GÖRÜLMEKTEDİR ........FEMİNİZİM DER Kİ ERKEK OYU=KADIN OYU ,ERKEK ŞAHİT=KADIN ŞAHİT , MİRASTA EŞİT HAK , BİR ERKEK EŞ =BİR KADIN EŞ ........ AMA İSALAM DER Kİ 2 KADIN OYU= BİR ERKEK ,2 KADIN ŞAHİT = BİR ERKEK ŞAHİT ,KADINA MİRASTA 1/4 PAY YADA HİÇ ,1 KOCA = 4 KADIN DOĞRUYU BULMAK SİZİN ELİNİZDE feminizm bir ideolojimi