22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Kadrolaşma iddialarından rahatsız

'Çivi bile çakmayanların kadrolaşma iddiaları kanıma dokunuyor' 

Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, yargıda kadrolaştıkları iddialarına sert tepki göstererek, "Tek çivi çakmamış adamların böyle konuşması benim kanıma dokunuyor." dedi. Bakan Çiçek, bu tarz ithamlarla Türkiye'nin kaybettiğini söyleyerek "Yargının siyasalaşması en tehlikeli şeydir" şeklinde konuştu.



Adalet Bakanlığı tarafından yaptırılan adalet saraylarnın 76'ıncısı Bakırköy'de düzenlenen törenle hizmete girdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı İstanbul Adalet Sarayı'nın açılış töreninde konuşan Adalet Bakanı Cemil Çiçek, hükümetin yargıda kadrolaştığı iddialarına tepki gösterdi. "Yargıda yargılaştı diyorlar. Bu hükümet ne yapmış, neyi siyasallaştırmış?" diyen Çiçek, gerçekleştirdikleri atamaların daha önceki dönemlerden farklı olmadığını kaydetti. Çiçek, "Anayasa aynı, kanunlar aynı, HSYK aynı kurul. Değişen birşey yok ki. Teşekkür alacağımız yerde çivi bile çakmamış adamların böyle konuşması benim kanıma dokunuyor. Ben siyaseti dik yapan bir insanım. Türkiye'de yargının siyasallaması en tehlikeli şeydir. Böyle ithamlarla ülke kaybeder. Yargı, yasama, yürütme birbirinin alternatifi değildir. Birbirinin hasmı hiç değildir. Bu üç erk uyum içinde bu ülkenin refahı, huzuru, mutluluuğu için çalışmak zorundadır. Kavga ederlerse en büyük zararı ülke görür. Yargı meselesi toplum önünde tartışılmaz. Çok haksız ithamlara maruz kalmamıza rağmen yargının yüceliğine, kutsiyetine inanıyoruz. Yargı siyasallaşmamalı. Kim yaparsa bu ülkeye kötülük etmiş olur. Yargı üzerinden asla siyaset yapılmamalı. Bu ülke için felaket olur." şeklinde konuştu.

İstanbul Adliye Sarayı'nın zamanından bir yıl önce bitirerek hizmete soktuklarına işaret eden Adalet Bakanı Çiçek, mukayese edilmesi açısından İzmir Adliyesi'ni örnek vererek, "İzmir Adliyesi 22 yılda bitirildi. Bugünün fiyatlarıyla 173 trilyon lira harcandı. Bu kaynakların nasıl çarçur edildiğini gösteriyor. Biz İstanbul Adalet Sarayı'nı zamanından evvel bitiriyoruz. Toplamda da 43 trilyon liraya mal ettik. Bu çalışan bir zihniyetin ürünüdür." ifadelerini kullandı.

Göreve başladıkları 18 Kasım 2002'den bu yana toplam 4,5 milyon metrekarelik yatırım yaptıklarını 2 katrilyon 631 trilyon liralık harcama yaptıklarını anlan Çiçek, kendilerinden önce Adalet Bakanlığı'nın yatırım bütçesinin 50 trilyon lira olduğunu söyledi. Kendileri döneminde sadece İstanbul'da yapılan yatırımların 1 katrilyon 50 trilyon lira olduğunu söyleyen Çiçek, bunların cumhuriyet tarihinde görülmemiş rakamlar olduğunu kaydetti. Çiçek, "Küçük hesaplarla yapılan tartışmalar bunların görülmesini engelliyor." dedi.

Daha itibarılı bir Türkiye için yargıya daha çok önem verilmesi gerektiğini dile getiren Çiçek, "18 Kasım 2002'den önceki rezaletin hesabının verilmesi gerekir." dedi.

Zaman
Yayın Tarihi : 25 Mart 2007 Pazar 19:14:38
Güncelleme :25 Mart 2007 Pazar 19:19:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?