18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Kamer Genç gerginliği!

TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmeleri devam ederken Kamer Genç'in kürsüye çıkmasıyla gerginlik tırmandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç'in, 22 Temmuz seçimlerinden hemen sonra milletvekilliği nüfuzunu kullanarak bir şirkete ortak olduğunu, Kamer Genç hakkında 70-80 dairesi bulunduğu yönünde iddialar olduğunu söyledi. Genç ise Elitaş'a, "Ey Mustafa Elitaş, hemen yarın bir maliye müfettişi göndermezsen namertsin" karşılığını verdi. Genç, 80 dairesi bulunduğu iddialarının da iftira olduğunu söyledi.

TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmeleri devam ederken Kamer Genç'in kürsüye çıkmasıyla gerginlik tırmandı. Genç, sabahtan beri söz almak için beklediğini ancak hileyle konuşmasının engellendiğini öne sürerek birleşimi yöneten TBMM Başkanvekili Sadık Yakut'u suçladı. Genç'in sözlerine tepki gösteren Yakut, Kamer Genç'ten özür dilemesini ve sözlerini geri almasını istedi. Genç ise Yakut'a, 'Hile yapmazsanız bir daha demem' karşılığını verdi. Yakut'un, 'Sözlerimi geri alıyorum deyin, içtüzüğü uygulamak zorunda bırakmayın beni' sözleri de Kamer Genç'i ikna etmedi. Genç, Yakut'un ısrarına rağmen özür dilemedi ve, 'Tamam sizden kaynaklanmıyor' demekle yetindi. Muharrem ayının Alevilerin yas ayı olduğuna işaret eden Genç, "Onların acısını paylaşmak için söz istiyordum ama alamadım" diye konuştu.

Genç, konuşmasında Başbakan Erdoğan'la ilgili çeşitli iddialarda bulunarak, Erdoğan'ın yakınlarının büyük kazançlar elde ettiklerini öne sürdü.

Genç'in konuşmasının ardından sataşma nedeniyle söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Kamer Genç'in, konuşmasının engellendiği yönünde gerçek dışı beyanda bulunduğunu ifade ederek, "Her geldiğinde dürüstlükten, namustan bahseden bu insan hep yalan ve iftirayla milleti töhmet altında bırakıyor" ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde bir gazetede, 'Saman duvar üstüne yıkıldı' başlığıyla verilen haberde Kamer Genç'in hatır için şirket ortaklığına girdiği haberine yer verildiğini hatırlatan Elitaş, habere göre Genç'in şirkette yüzde 5 hissesi bulunduğunu söylediğini, şirketin sahibi olan arkadaşının, 'Bir Alman ortak bulmam lazım, bunun için ismi olan bir kişinin ortak olması gerekir' demesi üzerine hisseleri aldığını belirttiğini kaydetti. Ticaret Sicil Gazetesi'ne göre 2007 yılı 18 Mayıs günü şirkete bir Alman ortak alındığını belirten Elitaş, Kamer Genç'in ise 22 Temmuz seçimlerinin hemen ardından 21 Kasım 2007'de bu Alman ortağın hisselerini satın aldığını bildirdi.

Genç'in her fırsatta ömrünün devlet memurluğuyla geçtiğini söylediğine işaret eden Elitaş, "Ömrü devlet memurluğuyla geçen bir insan, hakkında 60-70-80 dairesi var' iddiaları var, başka bir ilde işhanı varmış, oradan gelir elde ediyormuş. Tuncelili dünyanın her yerinde var. Tunceli'nin yatırıma ihtiyacı var. Yatırımını Tunceli'de yapsaydın 300-500 Tunceliliye istihdam imkanı sağlar ve Muharrem ayında hayır dualarını alırdın. Niye orada yatırım yapmıyorsun? Bir şirketin Yönetim Kurulu Başkanvekili Kamer Genç. Sen başkalarından hesap sorarken iyice temizlenip buraya gelmen gerekir. Aksi halde inandırıcı olmazsın. Nüfuz kullanmanın suçu nedir? Sen milletvekilliği nüfuzunu kullanmışsın. Ben seni millete havale ediyorum. Yatırımlarını ve kazançlarını orada değerlendirmediğin Tuncelililere havale ediyorum" şeklinde konuştu.

Elitaş'ın iddiaları üzerine yeniden söz alarak kürsüye gelen Kamer Genç, "Ey Mustafa Elitaş, hemen yarın bir maliye müfettişi, bir hesap uzmanı göndermezsen namertsin. Maliye Bakanı burada. Bu olayla ilgili bir maliye müfettişi, bir hesap uzmanı gönderin incelesin" dedi.

Almanya'dan gelen bir arkadaşının, 'Almanya'da bir makine bulunmuş, samandan tuğla yapıyor. Bize Alman ortak gelmesi için ismi bilinen birinin ortak olması gerekiyor' sözleri üzerine ortaklığa girdiğini belirten Genç, milletvekili olduğu için ortaklığa girmemesinin daha doğru olacağını söyledi. Genç, konuşması sırasında kendisine laf atan Elitaş'a, "Bir dakika Mustafa. Seninle uğraşacağım Mustafa Elitaş" karşılığını verdi.

Şirkete 12 milyar lira ile ortak olduğunu, Aksaray'da bir fabrika kurulduğunu belirten Genç, fabrikanın kuruluşunda devletten bir kuruş para almadığını söyledi. Genç, "Sanayi bölgesinde zaten bedava arsa veriliyor. Bu fabrika binasının tahsisi için bir resmi kuruluşa telefon etmişsem milletvekilliğinden istifa etmeyen şerefsizdir. Bir anonim şirketin yüzde 5 hissesini almakla ne ayıbım olmuş. Ben 30 yıldır politikacıyım, malım mülkün ortadadır. 80 dairem olduğunu ispat etmezsen namertsin.

Hırsızlıklarınızı benim üzerime iftira atarak örtemezsiniz. Benimle ilgili bir şey bulamazsanız namussuz ve şerefsizsiniz" ifadelerinde bulundu.

.
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2009 Perşembe 22:41:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?