22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Kamplaşmaya gidiyoruz!

MHP Lideri Bahçeli, Anayasa değişikliklerinin halk oylamasında kabulü halinde bazı konularda çok ciddi hukuki belirsizliklerin ortaya çıkacağını savundu.

Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, 21 Ekimde yapılacak halk oylamasına sadece 17 gün kaldığını ve bu sürecin Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) belirlediği esaslara uygun olarak başladığını ifade etti.

''Türk halkı bu konuda elbette hür vicdanıyla bir karar verecektir'' diyen Bahçeli, şunları kaydetti:

''Ancak, Anayasa değişikliklerinin halk oylamasında kabulü halinde bazı konularda çok ciddi hukuki belirsizlikler ortaya çıkacağı görülmektedir. 22 Temmuz 2007 seçim süreci öncesi cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda yaşanan gerginlik şartlarında alelacele Meclis'ten geçirilen bu anayasa değişikliğinin Türkiye'yi yeni bir tartışma ortamına sokacağı şimdi bütün çıplaklığıyla görülmektedir. Halk oylamasına sunulan kanunun 19. geçici maddesi 11. Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini öngörmekte ve bunun takvimini belirlemektedir. Buna göre kanunun halk oylamasında kabul edilip yürürlüğe girmesi halinde, halk oylaması sonuçlarının Resmi Gazete'de yayınlanmasını takip eden 40. günden sonraki ilk Pazar günü, 11. Cumhurbaşkanı'nın seçimine ilişkin ilk tur oylama yapılması durumu ortaya çıkacaktır.''

Bu konunun bir süredir kamuoyunda tartışıldığını ve ortaya konulan farklı hukuki görüş ve yorumların, cumhurbaşkanlığı konusunun yeni bir gerginlik unsuru olarak siyasi gündeme yeniden gireceğini gösterdiğini savunan Bahçeli, ''Türkiye'yi bu konuda yeni bir hukuki meşruiyet tartışmaları ve bunun davet edeceği bir kamplaşma süreci beklemektedir'' dedi.

AA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2007 Perşembe 11:04:58
Güncelleme :4 Ekim 2007 Perşembe 13:28:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?