22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Kapusuz'dan 221 açıklaması

AK Parti Ankara Milletvekili Salih Kapusuz, TCK'nın etkin pişmanlığı kapsayan 221.maddesinde yapılacak olan yeni düzenlemeden terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın da yararlanacağı iddialarını yalanlayarak, "Hükümetimizin, terörist başının da istifade edebileceği bir düzenleme yapması mümkün değildir, herkes müsterih olsun" dedi.

AK Parti İl Danışma Kurulu Toplantısı, Kocatepe Kültür Merkezi'nde başladı. Toplantıya girişte, hukukçu Sabih Kanadoğlu'nun, "221. madde esnetilirse, Öcalan da bundan yararlanacak" şeklindeki iddialarının sorulması üzerine AK Parti Ankara Milletvekili Salih Kapusuz, "Yapılan çalışmalar bütün yönleriyle değerlendirilecektir. Hukukçular farklı yorumlarda bulunabilirler. Yapılan düzenlemeler Öcalan'ı içermeyecektir. Hükümetimizin, terörist başının da istifade edebileceği bir düzenleme yapması mümkün değildir, herkes müsterih olsun" diye konuştu.

Devlet Bakanı Sait Yazıcıoğlu ise aynı soruya, "Birşey söylemeyeceğim" cevabının verirken, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli de, "Ben birşey söylemek istemiyorum. Arkadaşlarımız gerekli açıklamayı yaparlar" değerlendirmesinde bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2007 Pazar 16:34:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?