28
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

Karaoğlan'ın 'isim annesi' de törende

Eski Başbakan Bülent Ecevit'e “Karağolan” lakabını veren Karslı 80 yaşındaki Şehzade Şahin, cenaze törenine katılmak için Ankara'ya gitti.

1972 yılında Kars'ın Susuz ilçesini ziyaret eden Bülent Ecevit'i evinde misafir ederek, “Karaoğlan” lakabını takan Şehzade Şahin, partililerin ikna etmesi sonucu, cenaze törenine katılmak üzere bugün otobüsle Ankara'ya hareket etti.
Rahatsız olduğu için cenaze törenine daha önce katılamayacağını açıklayan Şahin, Faik Bey Caddesi'ndeki toplanma merkezinde bekleyen otobüsün önüne asılan Ecevit posterini öperek, “Karaoğlan, bizi yalnız bıraktın” dedi.

Daha sonra partililerin yardımıyla otobüse bindirilen Şehzade Şahin, ”Rahatsızlığım nedeniyle gitmeyecektim ama DSP İl Başkanı Hasan Ahmetoğlu'nun ısrarı üzerine cenaze törenine katılamaya gidiyorum. Allah karaoğlanımıza rahmet etsin” diye konuştu.


Ecevit'in cenaze törenine katılmak üzere Kars'tan 5 otobüsle, 130 kişinin Ankara'ya gideceğini dile getiren DSP İl Başkanı Ahmetoğlu, “1972 yılından beri partimizin üyesi olan Şehzade Nine, partimize gönül vermiş, Bülent Ecevit'i seven birisidir. Evine giderek kendisini Ankara'ya götürmek istediğimizi söyledik. O da bizi kırmadı” diye konuştu.
Susuz ilçesinin Kazım Karabekir Mahallesi'nde yaşayan Şahin, 1972'de Ecevit'in ilçelerini ziyaretinde “Karaoğlan bizi bu dar günlerden kurtar” diye hitap etmişti.

aa
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2006 Cuma 21:49:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?