19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Karayalçın'ın umudu tükendi

Sosyaldemokrat Halk Partisi (SHP) Genel Başkanı Murat Karayalçın, 22 Temmuz seçimleri öncesinde solda birlik adına çok çaba verdiğini, ancak bir sonuç alamadığını belirterek, ''Solda birlik gündemimizde yok. Artık benim (solda birlik adına) herhangi bir girişimde bulunmam söz konusu değildir'' dedi.

Ege-Koop'ta düzenlenen ''Yeni Kentsel Düzen Program Taslağı'' toplantısına katılan Karayalçın, kentsel düzenle ilgili hazırladıkları taslağı, 2 aylık sürede 12 kentte tartışmaya açacaklarını anlattı. ''Ulaşım, enerji, su, altyapı Türkiye belediyeciliğinin çok temel kalemleridir'' diyen Karayalçın, belediye sayısının azaltılmasının son derece yanlış olduğunu düşündüklerini, belediye birliklerinin kurulması halinde kaynak kullanımında etkinliğin sağlanabileceğini savundu.

22 Temmuz genel seçimleri öncesinde solda birliğin sağlanması adına çok çaba sarf ettiğini dile getiren Karayalçın, şöyle konuştu:

''Solda birlik bizim gündemimizde yok. 22 Temmuz'da solda birliğin sağlanması için bizzat çok çaba harcadım, yalvardım. 22 Temmuz seçimlerinden önce sağlanabilseydi AKP hükümet değildi, sol hükümeti kuracaktı. Bu CHP, SHP, DSP meselesi değil, Bütün solun meselesi ama kabul görmedi. Benim bu seçimler için solda birliğin sağlanmasına dönük herhangi bir çabam olmayacaktır, parti yöneticilerimin de olmayacaktır.''

AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİ

Yerel seçimlerle ilgili olarak örgütlerden üç ayda bir rapor aldığını, bu yılın Eylül ayında parti olarak adayları belirleme noktasına geleceklerini ifade eden Karayalçın, İzmir'de solun ortak bir aday çıkarmasının kendilerine mutlu edeceğini vurguladı.

AK Parti belediyeciliğiyle ilgili bir soruya ise Karayalçın, ''AKP'nin belediyecilik anlayışı Davutpaşa belediyeciliğidir. İstanbul Davutpaşa'da ne olduğu AKP belediyeciliğinde ortaya koyuyor. AKP'nin bir anakent belediye başkanı zaten havlu atmış durumda. 'Metroyu biz yapamayız' diyor. 'Metroyu hükümet yapmalı' diyor. 'Doğal gazı özel sektör işletmeli' diyor. Bu, AKP belediyeciliğinin işi nereye vardırdığını ortaya koyuyor. Bir de Ankara üzerinde portakal sıkmalar, rant koordinatörlüğü görevi yapmalar gibi, kömürün yandaş ortak firmalara taşınması gibi başka çarpıcı örnekler de yaşanıyor sergileniyor. Bu, AKP belediyeciliğinin toplamıdır, diye düşünüyorum'' yanıtını verdi.

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan ise Karayalçın'ı ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

AA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2008 Cuma 19:19:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hüseyin gedik IP: 78.185.188.xxx Tarih : 11.04.2008 22:32:29

sayin solda yara yalçın siyasi anlayişiniz boz yap zihniyetine dayalı olmazsaydı bugün ülkemiz bu durumlara düşmezdi işinize geldiğinde veya birilerinin talimatı ile solda bir hizip guruop oluşturup yeni bir parti kuruyorsunuz mevcut siyasi gücü bölüyorsunuz diğer siyasi güçlere yenik düşüncede vayy birlik kuralım yahu bakınız ben nekadar çalışıyorum bu konuda izlenimi imaji vermek hiçbir şey kazandırmaz size bu nu bilmenizde belkide faydalı olur gelecekde kurulacak birlik için .