16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Karikatürize siyaset

Seçimlerin tarihi yaklaşmaya başladıkça meydanlar da ısınıyor. Partiler propaganda çalışmalarında ilginç yöntemlere başvuruyor. Partilerin yeni silahları karikatürler oldu 


Kendisini hicveden karikatürler nedeniyle sık sık dava açan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP'nin büyük önem verdiği İzmir mitinginde muhalefeti eleştirirken karikatürü kullanacak. CHP de, aynı yöntemle AKP'ye yanıt verecek. Yolsuzluklarla ilgili hazırladığı broşürün kapağında, "Bilal 1" gemisinde seyreden Erdoğan ve oğlu Burak'ın karikatürüne yer verilecek.


Erdoğan, bugün Gündoğdu Meydanı'nda yapılacak İzmir mitinginde, kendisinin vahşi Batı'nın yalnız kovboyu Red Kit'e, muhalefet liderlerinin de Daltonlar çetesine benzetildiği karikatürlü afişle karşılanacak. Karikatürde CHP lideri Deniz Baykal "Joe", MHP lideri Devlet Bahçeli "Jack", DYP lideri Mehmet Ağar "William" ve GP lideri Cem Uzan "Avarel" olarak tasvir ediliyor. Erdoğan, atı Düldül ve yanında köpeği Rintintin ile iktidara koşarken, diğer liderler toz bulutu içinde arkadan geliyor. İkinci karikatürde Bahçeli, DSP ve CHP'ye kovalarla su taşıyor. Üçüncü karikatürde de idam ipinin Bahçeli'nin ayaklarına dolandığı görülüyor.


CHP'nin seçim meydanlarında dağıtmak üzere 10 milyon adet bastırdığı ve AKP döneminde gündeme gelen yolsuzluk iddialarının anlatıldığı broşürün kapağında da yine bir karikatür var.


'Erdoğanlar gemide'


Kapakta, "Ülke soyulurken vatandaş yoksullaşıyor, AKP ve yandaşları kazanıyor", "Oğlu 4 yıl önce burslu okuyordu, şimdi 3 milyon dolara gemi aldı" ifadelerinin yanı sıra, içi dolar dolu gemide Başbakan Erdoğan ve oğlu karikatürize ediliyor. CHP İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu tarafından hazırlanan broşürde, Erdoğan'ın ortak olduğu şirketler, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan hakkındaki "naylon fatura" iddiaları, "Ali Dibo" olarak nitelenen ihaleler, TÜPRAŞ'ın yüzde 14'ünün Ofer grubuna satılması ve özelleştirme usulsüzlüklerine ilişkin iddialar anlatılıyor.


"Ayda 9 milyar lirayla geçinemeyen Başbakan" bölümünde de, Erdoğan'ın İstanbul Belediye Başkanlığı'na aday olduğu gün açıkladığı servetine ilişkin bilgilere yer veriliyor. 6 Şubat 2007'de de Başbakan'ın oğlu Ahmet Burak Erdoğan'ın 2 milyon 325 bin dolara kuru yük gemisi satın aldığı, diğer oğlu Bilal Erdoğan'ın ABD'de 261 bin dolarlık dairenin sahibi olduğu, ayrıca iki kardeşin Çamlıca Kısıklı'da 1 trilyon liralık villa aldığı belirtiliyor.

Milliyet
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2007 Pazar 07:30:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?