20
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

Katar'da 'beygir' sohbeti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün üç günlük Katar ziyareti, kendisinin at sevgisini ve atlara dair bilgisini gözler önüne serdi.

Gül, önceki gün Türkiye’nin Katar Büyükelçisi Mithat Rende’nin "Diplomatik Alan" olarak adlandırılan West Bay Lagoon bölgesinde yürüyüş teklifini reddetmedi. Yürüyüş sırasında Gül’ün en çok merak ettiği konuların başında Katar’daki atçılık sporunun durumu oldu. Büyükelçi Rende’den Katar’da dünyanın en büyük kapalı manejlerinden birinin inşa edildiğini öğrenen Gül, "Ağırlıklı olarak İngiliz stili salon yarışları düzenlenir. Atlar dakikalarca sanki dans edercesine gösteri yaparlar. Saatlerce televizyonlardan yayınlanır. Ben bile onları izlemekten büyük zevk alırım" diyerek atçılık sporuna yönelik ilgisini vurguladı.

FRANSIZ SAFKANI VAR Gül’e Kazakistan gezisinde de Kültür Bakanı Temirhan Dosmuhanbetov tarafından bir buçuk yaşında, Fransız safkanı, Cebelitarık adlı bir at hediye edilmişti.

SAĞLIKLI BESLENDİ Abdullah Gül, eşi Hayrünnisa Gül olmadan çıktığı ilk yurt dışı gezisinde yediklerine dikkat ettiği de dikkatlerden kaçmadı. Gül’ün, resepsiyon sırasında kendisine sebze ağırlıklı bir tabak hazırlaması dikkatlerden kaçmazken, bol bol da meyve suyu içti. Tatlı ikramını kabul etmeyen Gül, bunun yerine meyve yedi.

EL CEZİRE’Yİ GEZDİLER Gül, Katar Emiri Şeyh Hamad Bin Halifa El Tani ile de bir araya geldi. Divan-ı Emir’de basına kapalı gerçekleşen görüşme, yaklaşık yarım saat sürdü. Gül’ün izlemek üzere başkent Doha’da bulunan Türk basın mensupları, Gül’ün Katar Emiri Halifa El Tani ile basına kapalı görüşmesini izlemeyince Katar’dan yayın yapan El Cezire televizyonunu gezdi.

Hediye ettiler

Eğitim Şehri’nin maketini inceleyen Gül’e İngilizce ve Türkçe iki Kuran-ı Kerim takdim edildi. Gül de yetkililere İznik çinilerinden oluşan bir tablo hediye etti.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2008 Perşembe 17:31:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Yaşar Yılmaz IP: 78.166.149.xxx Tarih : 8.02.2008 16:45:05

Bence esas bilinç altında, Tayyip Erdoğan'ın attan düşmesi olayı var.