29
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Kavga böyle başladı

AKP’lilerle tartışan Genç, ‘Tayyip gelsin, benim karşımda konuşsun. Benim muhatabım Tayyip. Tayyip’le televizyonlara çıkayım, ona gerekli dersi veririm’ dedi. AKP’li Cumhur ayağa kalkıp Genç’in bulunduğu sıraya yöneldi ve kavga patladı

TBMM Genel Kurulu’nda önceki gece kabul edilen Sosyal Güvenlik Yasa’nın görüşmeleri sırasında milletvekillerinin “kıyak emeklilik” girişimi sonuçsuz kalınca, oturum olaylı bitti.

“Milletvekili emeklisi” olamayacaklarını ve birçok haklarının ortadan kalktığını öğrenen, erken emekli olmalarını sağlayacak “yıpranma hakkı”nı kendilerini de dahil ederek son ana kadar yasaya sokmaya çalışan genç milletvekiller başarılı olamadı.


Bu gerginlikle “Türkiye-Katar askeri işbirliği anlaşması”nın görüşüldüğü oturuma katılan genç vekiller, iktidarı eleştiren bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç’e patladı. Kızgın AKP’lilerin Genç’in üzerine yürüdüğü anın da yer aldığı tutanaklara göre, kavga şöyle gelişti:


Genç: Memleketi hile ve gayri meşru yollarla yönetiyorsunuz.
Lütfi Çırakoğlu (AKP-Rize): Yalan söyleme!
Hıdır: At, at, daha at!
Mustafa Cumhur (AKP-Trabzon): Katar’a gel.
Genç: Daha geleceğim, daha gıcık alacaksınız. Erdoğan bir gecekonduda oturuyor muydu? Bugün dünyanın sayılı zenginleri arasında değil mi? Bu kaynak nereden geldi? (AKP sıralarından “yalan” sesleri, gürültüler.)

‘Başını değil yüzüğünü örtsün’
Genç: Başörtüsü yerine herhâlde aldığınız hediyelerdeki mücevheratı örteceksiniz. Gül’ün karısı başını örteceğine parmağındaki 65 milyarlık yüzüğü örtsün. (Gürültüler). Başkanınız, Çankaya’ya çıkardığınız kişi yeni uçaklar alarak, bu devleti bu kadar sefahat, israf içinde yönetemez.
Genç: Kapatma davasından sonra birden bire Avrupa’nın sevgilisi oldunuz. Komisyon başkanınız gidiyor Avrupalılara, “Şu kapatma davasını kına” diyor. Türk halkından menfaat bekleyeceğinize, Avrupa’nın, Amerika’nın merhamet ve şefkatine sığınmayın.
Halil Aydoğan (AKP-Afyonkarahisar): Halikarnas’ta ne oldu?
Genç: Bu kişiye bir görev vermişler, “Kamer Genç’e laf at.” Yahu, senin gibi kaç kişiyi Kamer Genç burada silmiş! Tayyip gelsin, benim karşımda konuşsun. Benim muhatabım Tayyip, ben Tayyip’i istiyorum, Tayyip’i! Tayyip’le televizyonlara çıkayım, ben ona gerekli dersi veririm. (AKP sıralarından gürültüler)
Murat Yıldırım (AKP-Çorum): Haddini bil!
Mehmet Emin Tutan (AKP-Bursa): Yazık sana! İşin gücün provokatörlük... (Gürültüler)
(AKP’li Cumhur ayağa kalkarak Genç’in bulunduğu sıralara yöneldi. AKP ve CHP sıralarından bir grup milletvekili ayağa kalktı)
Başkan: Birleşime 10 dakika ara veriyorum.

‘Ağzı pantolon paçasında’
Avni Doğan (AKP-Kahramanmaraş): Bir Türkçe özürlü hatip çıkacak, Başbakan’a, Cumhurbaşkanı’na hakaret edecek. Siyasi parti gruplarının bazıları mutlu olacak.
Oktay Vural (MHP-İzmir): Bazıları dediğin kim ya?
Doğan: O Türkçe özürlü hatibin ağzı Başbakan’ın, Cumhurbaşkanı’nın pantolonunun paçasında dolaşırken müdahale edecektiniz.
Vural: Böyle Meclis çalışması olur mu ya!
Agah Kafkas (AKP-Çorum): Hepimiz sabır testinden geçiyoruz, 8 aydır haftada en az beş defa kimyamız bozuluyor.

Milliyet
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2008 Cumartesi 08:43:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yorumcu IP: 78.161.75.xxx Tarih : 20.04.2008 00:50:03

şu kamer genç hiç desteklemediğim bir partinin millet vekili ama hakikatten çok cesur adam kimseden lafını esirgemiyor,çekinmiyor.cahilin cesareti çok olur derler ondanmı acaba.ama adam cahilde değil ki canım.koskoca milletvekili.iyi de bir araştırmacı.yiğidi öldür hakkını yeme.