18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

'Keleş' mermisinin sırrı çözüldü

Demirtaş gazetecilere açıklama yaparken arkasında yere bırakılmış haldeki Kalaşnikof fişeğinin sırrı çözüldü.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin düzenlediği Ekoloji ve Yerel Yönetimler Sempozyumu'nun gerçekleştirildiği Kayapınar Kültür Merkezi'nin terasında gazetecilere açıklama yaparken arkasında yere bırakılmış bir Kalaşnikof fişeği bulundu.

Bunun üzerine Demirtaş, "Yanlış kişileri yanlış yöntemlerle tehdit ediyorlar. Gerçekten de bunlardan korkmuş olsaydık, korkacak olsaydık, herhalde bu siyasetin içerisinde olmazdık. Bu zavallılık ve acizliktir. Ama Başbakan neleri yaptığını, nerelere yol açtığını görmelidir. Bizi her gün kalleşlikle, katillikle suçlayan bir Başbakan, BDP'yi işte bu şekilde hedef gösteriyor" dedi.

MERMİ, KAMERAMANIN ÇANTASINDAN DÜŞMÜŞ

Daha sonra ise bu merminin, programı izleyen bir kameramanın çantasından düştüğü ortaya çıktı. Diyarbakır polisinin soruştuması sırasında merminin, Diyarbakır'da yerel yayın yapan Kanal 21 televizyonu kameramanı Faruk Yarış'ın çantasından düştüğü ortaya çıktı. Yarış'ın, mermiyi çantasında hatıra olarak taşıdığı ve merminin düştüğünü sonradan fark ettiğini ve televizyon yöneticilerinin, durumu BDP lideri Demirtaş'a anlattıkları öğrenildi. Yarış'ın cebinden düşen ve heyecan yaratan mermi ile ilgili polis merkezinde ifade verdiği belirtildi.

Bu arada sempozyumun açılış konşumasını yapan Demirtaş, AK Parti'nin "siyasi soykırımları" nedeniyle 88 belediye meclis üyesi, 2 il genel meclisi başkanı, 20 belediye başkanı, 15 eski belediye başkanı, 11 il genel meclis üyesi ve 19 belediye başkan yardımcısının da olduğu yaklaşık 180 yerel yöneticilerinin cezaevinde tutuklu olduğunu söyledi.

...
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2012 Cuma 17:56:50
Güncelleme :1 Haziran 2012 Cuma 18:06:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?