27
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

Kemal Abi Ankara'dan kırgın gitti

Kemal Abi kırgın

Maliye Bakanlığı görevi elinden alınan Unakıtan sessiz sedasız Ankara’dan ayrıldı

Başbakan Erdoğan’ın kabine değişikliğiyle Maliye Bakanlığı’ndan ayrılan Kemal Unakıtan, ailesiyle birlikte Ankara’dan ayrıldı. Meclis’te oda teklifini reddeden bakanlık lojmanını da boşaltacağını bildiren Unakıtan’ın yakın çevresine “Çok gerekmedikçe Ankara’ya gelmem” dediği öğrenildi.

Başbakan Erdoğan’ın geçtiğimiz haftaki revizyonuyla Maliye Bakanlığı görevinden alınan bakan Kemal Unakıtan, sessiz sedasız bir şekilde Ankara’dan ayrıldı. Ankara Zirvekent’teki makam lojmanını da en kısa sürede boşaltacağını bildiren Unakıtan’ın, milletvekili olması nedeniyle TBMM çalışmalarına katılmak için Ankara’da kalması beklenirken ailesiyle birlikte Ankara’dan ayrılmayı tercih etti.

Milletvekili olarak yürüteceği çalışmalar için kendisine Meclis’te bir oda tahsis edilmesi teklifini de geri çeviren Unakıtan, Meclis’te bir oda istemedi. Unakıtan’ın, Temmuz ayına kadar sürecek Meclis oturumlarına katılmayabileceği belirtilirken Meclis Genel Kurulu’ndaki kritik oylamalarda da sağlık nedenleriyle rapor alarak mazeretli olabileceği ifade edildi. Öte yandan Bakan Unakıtan’ın Ankara’dan ayrılırken yakın çevresine, “Çok gerekmedikçe Ankara’ya gelmem” dediği iddia ediliyor.

BAŞBAKAN’IN YEMEĞİNE DE KATILMAMIŞTI

Maliye eski bakanı Kemal Unakıtan, kabinedeki revizyonun ardından geçtiğimiz hafta Başbakan Tayyip Erdoğan’ın kabinenin yeni ve eski üyelerine Başbakanlık Resmi Konutu’nda verdiği akşam yemeğine de katılmamıştı.
 

Vatan
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2009 Pazar 20:47:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
oviraptor IP: 88.245.53.xxx Tarih : 14.05.2009 23:50:35

sayın eski maliye bakanına tek bir şey söyleyeceğim aslında o söyleyeceğim cümleyi benden daha iyi biliyordur ik ondan duydum  kemal bey sizi aslanlar gibi satmışlar geçmiş oldun